• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Bakan Özer, Ağrı'ya 150 milyon TL'lik yatırım kararı aldık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı'da temaslarına devam eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kentte eğitim kalitesinin artırılması ve bu çerçevede yürütülecek çalışmalar ile ilgili Ağrı Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Osman Varol, AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Savcı Sayan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve eğitimciler ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı çıkışı basına bir değerlendirmede bulunan Bakan Özer, kentte hâlihazırda devam eden 120 milyon TL'lik yatırımın söz konusu olduğu ve yeni yatırımlar içinde 150 milyon TL'lik yatırım kararı aldıklarını belirtti.

Açıklamasında temel eğitim ve anaokulu yatırımlarına öncelik verdiğini kaydeden Bakan Özer, kentte eğitim kalitesinin artırılması için çalışmalar yürüteceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:          

Ağrı'da yaklaşık 120 milyonluk bir yatırımımız var. Bugün Ağrı ilimizde eğitim kalitesinin artırılması ile ilgili ve eğitim kalitesi göstergelerinin iyileştirilmesi ile ilgili neler yapılabileceği hususunda kapsamlı değerlendirme imkânımız oldu. Bildiğiniz gibi il gezilerimde temel eğitim ve anaokulu yatırımlarına öncelik veriyorum. Çünkü bizim bu dönem içerisinde en önem verdiğimiz konulardan bir tanesi eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için okul öncesi ve temel eğitim de erişim ve imkânların iyileştirilmesi. Yine Ağrı'da da bu kapsamda yatırımlar yapacağız. Ağrı ilimizde hem merkez ve hem de ilçelerde ihtiyaç olan 6 ilkokul, 5 ortaokul, 2 anaokulu ve birde özel eğitim anaokulunun yapılması kararını aldık. Ve bu yatırımlar yaklaşık 150 milyonluk yatırım. Yani şuanda 2021 yılı içerisinde 107 milyonluk yatırımı göz önüne aldığımız zaman yüzde 150'lik artışla inşallah Ağrımız çok daha iyi imkânlarla altyapısı güçlü, ikili eğitimi azalmış, özellikle okul öncesi eğitimde erişim imkânı artmış bir ilimiz olma yolunda hızla ilerliyor.

Bakan Özer, "Aynı zamanda mevcut okullarımızın da küçük ve büyük onarımları ile ilgili hem temel eğitimde ve hem de ortaöğretimde yaklaşık 18 milyonluk bir kaynağı da Ağrı ilimize bugün itibari ile inşallah aktaracağız. Belediye başkanımızda okulların tesisleri ile ilgili 20 okulumuzun merkezdeki ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili bir adım atacak. İnşallah il milli eğitim müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu okullarda masa tenisinden, basketbol sahasına kadar çocuklarımızın hem okullarına devam ederken spor yapabilmeleri ile ilgili imkânları artırmak için bir adım attı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Buraya gelmeden öncede sayın milletvekilimiz ile görüşüp Ağrı'nın ihtiyaçlarını karşılamıştık. Bu kapsamda Ağrı'daki doğalgaza erişim ile ilgili tüm merkez ve ilçelerdeki okullara doğalgaz dönüşümünün tamamlanması ile ilgili 6,5 milyonluk bir yatırım yapmıştık. Onunla ilgilide tüm sürecin başarılı bir şekilde devam ettiğini görmekten büyük mutluluk duyduk. Yine gelmeden önce Ağrı yatırım programında olan 2 anaokulu, 8 ilkokul ve 12 ortaokulunda ihale izinlerini vermiştik, sürecin tamamlanması ile ilgili." şeklide konuştu.

Tüm çocukların anaokulu eğitimine erişebilmesi için yatırımlarının devam edeceğini belirten Bakan Özer, "Genel olarak değerlendirirsek Ağrı ilimize gerçekten çok ciddi yatırım yaptık, Ağrı'yı birebir takip edeceğiz. Ama bu yatırımlarımız Bakanlık olarak öncelik vermiş olduğumuz alanlar ile örtüşen yatırımlar. Tüm Türkiye'de inşallah okul öncesine erişim noktasında çok ciddi yatırımlar yapacağız. Biliyorsunuz geçen hafta saygıdeğer hanımefendinin (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan) himayelerinde İstanbul'da 100 tane daha anaokulu yapılması ile ilgili bir başlangıç, start verdik. Aynı şeyi Ağrı ilimizde de yeni anaokulların yapılması ile ilgili yeni yatırımlar yapacağız. İnşallah 81 ilimizde, tüm ilçelerimizde, tüm vatandaşlarımızın sosyoekonomik seviyesinin arka planına bakmaksızın tüm vatandaşlarımızın çocuklarının okul öncesi eğitime kalaylıkla erişebilir olmasını sağlamak için yatırımlarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ağrı Belediye Başkanlığına bir ziyarette bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şeref defterini imzaladı.

Verilen yatırım sözleri nedeni ile Milli Eğitim Bakanı'na teşekkür eden Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, gerçekleştirilecek yatırımlar ve eğitim kalitesinin artırılması ile bölgenin terör örgütlerinden arındırılacağını belirtti. Sayan, 150 milyon TL'lik yatırım sözü ve daha önce devam eden yatırımlar ile birlikte yaklaşık 300 milyona varan bir yatırım ile eğitim bütçesine katkı yapılması ile Ağrılı gençlerin daha mutlu bir eğitim alabileceklerini sözlerine ekledi.

Savcı Sayan konuşmasının devamında, "Sayın Bakanımıza ikide proje arz ettim. Hem çocukların uygulamalı eğitim alabilecekleri büyük bir çocuk köyü, diğeri de gençlerin mesleki eğitimlerini icra edebilecekleri mesleki gençlik köyünü kendilerine arz ettim. İnşallah birlikte bir protokol ile Ağrı'yı pilot bölge olarak ta seçerek iyi bir iş başarmış olacağız." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın eğitime sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Burada yapılan ziyaretin ardın Bakan Özer önce AK Parti Ağrı İl Başkanlığı'na ardından sırası ile Seyit Ali Onbaşı Anaokulu ve Alpaslan Ortaokulu’nu ziyaret ederek burada öğrenciler ile sohbet etti, sınıfları sırası ile dolaştı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir