• DOLAR 32.567
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.379
  • ...
Memur-Sen: `Kutlu Doğum Etkinliğini heyecanla bekliyoruz` - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl Diyarbakır Newroz alanında Pazar günü yapılacak olan, "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" Kutlu Doğum Etkinliğine STK`ların davet ve destek çağrıları kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Yunus Memiş, Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (sav) kutlu doğumunun Türkiye`de O`nun getirdiği yüce mesajın anlaşılması için çok güzel etkinlikler tertiplendiğini söyledi.
 
Yunus Memiş, Hz. Muhammed`in (sav) insanlık için getirmiş olduğu evrensel mesajın tüm dünya halkları için tek kurtuluş reçetesi olduğuna vurgu yaparak, insanlığın; huzur, güven, emniyet ve barışa ancak O`nun yüce çağrısına uyarak kavuşabileceğini ifade etti.
 
`İnsanlığın barış ve esenlik içerisinde yaşaması ancak O`nu anlama ile mümkündür`
 
Hz. Muhammed`in âlemlere rahmet olarak gönderildiğini hatırlatan Memiş, basın açıklamasını, "Yeryüzündeki tüm insanlığın barış ve esenlik içerisinde yaşaması ancak O`nu anlama ve O`na tabi olmayla mümkündür. Hz. Muhammed `in (sav) kutlu doğumu insanlık için iftihar kaynağıdır. O`nu anmak için yapılacak her türlü etkinlik takdire şayan bir davranıştır. Halkımız bu etkinlileri canı gönülden arzulamaktadır. Bizler Hz. Muhammed `in (sav) anılması ve anlaşılması için organize edilen her türlü etkinliği önemsiyoruz. Çünkü bu etkinliklerde Peygamberimiz ve onun yüklendiği evrensel mesaj toplumun her kesimine daha iyi ulaştırılmış olur" ifadeleri ile sürdürdü.
 
Diyanet İşleri Başkanlığının iştiraki ile Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin Diyarbakır`da start almasını oldukça güzel ve yerinde bir uygulama olarak nitelendiren Memiş, Diyarbakır`ın, Peygamberimizin (sav) vefatının 8. yılında İslam orduları ve güzide sahabelerin öncülüğünde fetih ile müşerreflenmiş ender şehirlerden biri olduğunun altını çizdi.
 
`21 Nisan Pazar günü yapılacak olan Kutlu Doğum Etkinliğini çok önemsiyoruz`
Memiş, basın açıklamasının sonunda, "Memur-Sen Camiası olarak ayrıca 21 Nisan Pazar günü Saat:14`00 da Nevroz Alanı Diyarbakır`da gerçekleştirilecek `Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)` adlı Kutlu Doğum Etkinliğini de çok önemsiyoruz. Halkımızın Peygamberimize olan sevgi ve bağlılığını tüm Dünya`ya ilan edeceği bu etkinliği merak ve heyecanla bekliyoruz. Bizler de Memur-Sen ailesi olarak bu kutlu doğum etkinliğini tertipleyenleri ve emeği geçenleri takdir ediyor aynı zamanda tüm üyelerimizi ve halkımızı Peygamberimize sadakat ve bağlılığın göstergesi olan bu etkinliğe katılmaya çağırıyoruz" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir