• DOLAR 32.538
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2489.78
  • ...
Yaşlı amcalar azmettiler Kur`ân`ı öğrendiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İstanbul`un Kasımpaşa ilçesine bağlı Yayla Mahallesindeki Yeni Cami`de akşam namazından sonra bir araya gelen yaşları 50 ile 75 arasında değişen yirmi beş Kur`ân aşığı, azmederek Kur`an-ı Kerim okumayı 2 ayda  öğrendi.
 
Namaz kılmak için gittikleri camide Cami İmam-Hatibi Salih Kartal`ın desteğiyle örnek bir azim sergileyerek Kur`ân-ı Kerim öğrenen öğrenciler "Yaşım ilerledi artık öğrenemem" diyenlere de örnek oluyor. Kur`ân-ı Kerim öğrenmenin yaş ile alakası olmadığını dile getiren Salih Kartal, gördüğü tablodan memnun olduğunu ifade ederek derslerde Kur`ân öğreniminin yanı sıra tecvid ve temel dini bilgiler eğitimi de verdiklerini söyledi. Yaşları ilerlemiş olan öğrencilerin azminin özellikle gençlere örnek olması gerektiğini vurgulayan Kartal, "Sadece ezan vakti camiye gelip namazı kılınca dağılan değil; kaynaşan, bütünleşen, namaz aralarında ilmi sohbetlerle bilgisini sürekli artıran bir cemaat oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. Öğrencilerini tebrik eden Kartal, "Kur`an-ı Kerim`i öğrenmek her müminin en keyifli ve en tatlı bir meşguliyetidir. Bunun için bir mümin hangi yaşta olursa olsun, Kur`an-ı Kerim`i öğrenmek için büyük bir gayret içine girer. Okumasını öğrendikten sonra da bu hazzı her fırsatta tatma imkânına sahip olur. Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: "Allah`ın kitabını öğrenip okumaya devam edenler, namazı dosdoğru kılanlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık bağışta bulunanlar kat`iyen zarar etmeyecek bir kazanç umarlar. Çünkü Allah onların mükâfatını eksiksiz verir." şeklinde konuştu.
 
GEÇ OLDU AMA GÜZEL OLDU
İlerlemiş yaşlarına rağmen Kur`ân öğrenme azimleriyle gençlere örnek olan Kur`ân âşıkları duygularını şöyle anlattılar:
 
Adil Sarıgül (69): Gençliğimden bu yana Kur`an-ı Kerim`i okumayı istiyordum. Yüce kitabımızla tanışmak bu yaşta nasip oldu. Şükürler olsun. Gençlere tavsiyem öğrenmek için yaşlanmayı beklemesinler. Hocamızdan da Allah razı olsun. Keşke daha önceden öğrenseydik.
Alaattin Alçay (65): Bu yaşıma kadar Kur`an-ı Kerim okuyamama ezikliğini her zaman içimde taşıdım. Ahir vaktimde mahallemizde açılan kurslar bana mutluluk ve yaşama sevinci verdi. Allah bu kursu açanlardan razı olsun.
 
Necati Güzeller (57): Ben de azmettim ve evde de çalışarak Kur`an-ı Kerim okumayı öğrendim. Kadın-erkek Kur`an-ı Kerim bilmeyenlere buradan seslenmek istiyorum. Yaşınız kaç olursa olsun kendinizi bırakmayın ve bu kurslara gelin. (Mehmet Erkan Yavuz-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir