• DOLAR 32.523
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2480.163
  • ...
Batmanlı öğrencilerden kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da Fatih Lisesi öğrencileri, kutlu doğum haftası münasebetiyle okulun konferans salonunda bir etkinlik düzenledi. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen etkinliğe öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Peygamber sevdalısı öğrenciler etkinliğe gelenlere, gülsuyu ve çeşitli ikramlarda bulundu. Ardından etkinlik, Ahmet Kardaş`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Eğitimci Mehmet Salih Günaydın, Hz. Muhammed (sav)`in hayatından kesitler sunarak, peygamberi sevmenin sadece onun birkaç sünnetini yerine getirmek ile olmayacağını, peygamberi sevmenin ancak onun hayatını anlayıp onun gibi yaşamak ile olacağını vurguladı.
 
"Peygamberin ahlakı Kur`an ahlakıydı"
Hz. Peygamber`in (sav) insanların sadece Allah`a gerçek manada kulluk yapmaları için çaba gösterdiğini dile getiren Günaydın, "Peygamberin ahlakı Kur`an ahlakıydı. Peygamberimiz, insanlara daima iyiliği emreder, kötülükten ise men ederdi. Bizler peygamberin ashabı gibi onu sevmedikçe ve ona bağlanmadıkça gerçek iman etmiş olmayız. Bizler, onun hayatını her yönüyle bilmemiz lazım, onun davetini iyi anlamamız lazım. Peygamberimiz, taştan putlara tapan insanları cennete, kurtuluşa davet ediyordu. Taif`e gitmeden öncede Mekke`ye gelen kabileleri giderek tek tek İslam`a çağırıyordu. Ama arkasında amcası Ebu Leheb ve diğer müşrikler onunla alay edip, insanların iman etmemesi için her türlü yola başvuruyorlardı. O ise, O`nu öldürmeye çalışan insanlara dua edip, Allah`tan hidayetlerini istiyor. İşte biz böyle bir Peygamberin ümmetiyiz" dedi.
 
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Günaydın, "Kim bu ahir zamanda İslam`a göre yaşayış sürdürürse ve Peygamberin sünnetine uyarsa Allah ondan razı olur ve Allah`ın razı olduğu kimseler ise cennete girer" ifadelerini kullandı.
 
Günaydın son olarak gençlere, bol bol sadaka vermeleri ve Kuşluk Namazı kılmaları tavsiyesinde bulundu.
 
Açılış konuşmasından sonra Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisinin peygamberimiz için yazmış olduğu mektubu ağlayarak okuması duygu dolu anlar yaşanmasına neden olurken, mektubu dinleyen katılımcıların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
 
Daha sonra şiir, Kürtçe ve Türkçe ilahiler ile devam eden etkinlik, yapılan dua ile son buldu.
 
Etkinlik sonrası öğretmenler ve öğrenciler, Peygamberimiz için yaptıkları resimleri katılımcılara sergiledi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir