• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Almanya, Afganistan`dan Tamamen Çekilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, basına bir açıklama yaparak, Almanya`nın Afganistan`dan tamamen çekilme işi tamamlandıktan sonra da 600 ile 800 arasında asker bulundurmaya devam edeceğini söyledi.

Afganistan`daki NATO işgali 13 yıl sonra 2014`den itibaren sona eriyor. Ancak Afgan güvenlik birimlerinin eğitimi için işgale katılan ülkeler tarafından uzman askerler bırakılacak. Toplam olarak NATO`ya bağlı 8 bin ile 12 bin arasında askerin Afganistan`da kalmaya devam edeceği bildirildi.

Alman Bakan`ın verdiği bilgiye göre Almanya, şimdiye kadar olduğu gibi Afganistan`ın kuzeyinde, iki yıl daha yönetim kendisinde olmak üzere sorumluluğu taşımaya devam etmek istiyor. Daha sonra NATO görevinin Kabil ve çevresindeki bölgede danışma ve destek, asker ve polislerin eğitimi olarak devam edeceği belirtildi. Almanya bu göreve 200 ile 300 askerle katılacak.

Alman Savunma Bakanı De Maiziere, 2014`ten sonraki görev için formalite olarak Afgan hükümetinin davetini bekleyeceklerini, bu ülkede kalmak için `Hoş geldin` denilmesini istediklerini söyledi. Ayrıca Alman askerlerinin bu tarihten sonra kalabilmeleri için, BM Güvenlik Konseyinin kararı ile Almanya ve Afganistan arasında askeri bir antlaşma ve yeterince güvenliğin sağlanması da gerekiyor.
 

Mucahid Yıldız – Dünya Bülteni / Almanya

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir