• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya'da "Model Fabrika" dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya Ticaret Odası (KTO) Meslek Edindirme Merkezi'nde, Konya Model Fabrika ve OSB 5. Kısım Altyapılarının açılışını yaptı. Buradaki konuşmasında, Konya Model Fabrikanın yalın üretim ve dijital dönüşüme yönelik işletmelere rehberlik ettiğini anlatan Varank, “12 milyon liralık yatırımla kurulan bu tesiste işletmeler deneyimleyerek öğreniyor ve mentorlar eşliğinde öğrendiklerini uygulamaya dönüştürüyor. Şu an itibarıyla bu model fabrikada 13 firmaya öğren dönüş, 33 firmaya eğitim ve danışmanlık, 47 firmaya da teknik teşhis ve tanı hizmeti sunuldu. İnşallah Model Fabrika'nın çalışmaları ve firmalarımızın gayretiyle bu sayılar önümüzdeki dönemde daha da artacak.” dedi.

KTO EĞİTİM MERKEZİ

KTO Eğitim Merkezi'nin de ekosistemin eğitim ayağını güçlendirdiğine dikkati çeken Varank, 9,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen 21 bin metrekarelik eğitim kampüsünde 16 derslik, 5 bilgisayar laboratuvarı, konferans ve seminer salonları ile 196 kişi kapasiteli konaklama merkezinin bulunduğunu söyledi.

DIŞ TİCARET

Bakan Varank, Dış Ticaret Merkezinin, bölgenin ihracat kapasitesini ve pazarını artırmak amacıyla kurulduğunu anlatarak, “Burada ihracat yapmak isteyen firmalara hedef müşteri, pazar, yurt dışı tedarikçi, sektör detayları gibi alanlarda danışmanlık hizmetleri sunuluyor.” diye konuştu.

AKILLI TEKNOLOJİLER

Akıllı Teknolojiler Merkezi’nde tarım makinesi üreticilerinin tarım 4.0'a adaptasyonunu sağlayarak uluslararası arenada daha rekabetçi hale gelebilmelerini hedeflediklerini belirten Varank, “Bu merkezde üniversite sanayi iş birliğinde geliştirilecek projeler ile bir taraftan teknolojik kazanım elde edilirken diğer yandan üniversite öğrencilerimiz yetkinlik kazanmış olacak.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri