• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Kutlu Doğum`da birlik ve beraberlik mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Eğitim Bir-Sen`in Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlediği Kutlu Doğum programı, Kur`an`ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimi ile başladı.
 
Büyük bir katılımın olduğu etkinliğe, başta Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen olmak üzere, Mardin Vali yardımcılarından Müfit Gültekin, Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu, Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Halka açık programa gelen bütün davetlilere, hazırlanan broşür ve karanfil dağıtıldı.
 
Eğitim-Bir-Sen Mardin İl Başkanı Eyyüp Değer, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın birer selamlama konuşması yaptı.
 
Peygamber efendimizin bu dönemde başta eğitim camiası olmak üzere tüm toplumun efendimizden alacağı doğruluk, adalet, güven, hoşgörü, insan ve ilime verdiği değer gibi pek çok örnek davranışın olduğunu söyleyen Eğitim-Bir-Sen Mardin il Başkanı Eyyüp Değer, "O yüce şahsiyeti tanımak ve sevmek, onun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmak, onun ahlakının çizgisini, davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapabilmemiz gerekir" dedi.
 
Kutlu doğum coşkusunun Türkiye`nin her tarafında hissedildiğini vurgulayan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise bu dostluk iklimin her zaman ve her yerde sürmesi gerektiğini söyledi.
 
`Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir` yaşayışıyla şekillenmiş bir medeniyetin mensupları olduğumuzu söyleyen Esen, "Elinden ve dilinden başka kimselerin emniyette olduğu kişiyi mümin olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim medeniyetimiz ölmeyi ve sömürmeyi değil yaşamayı ve yaşatmayı emreder" diye konuştu.
 
Program seslendirilen ilahilerin ardından yapılan kapanış duası ile sona erdi. (Mehmet Arasan - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir