• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Baykal`dan Kılıçaroğlu`na Sert Tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baykal, `yemin protestosu` nedeniyle Kılıçdaroğlu`na patladı: Partiyi bile bile BDP çizgisine düşürdü. Doğru olan, yemin edip Genel Kurul`a girersin. Yasal düzenleme talep eder ve mücadeleni orada verirsin

Tutuklu CHPmilletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay`ın serbest bırakılmaması üzerine Meclis Genel Kurulu`nda "yemin boykotu" yapan parti yönetimine en sert eleştiri, eski Genel Başkan Deniz Baykal`dan geldi.

Kamuoyuna yaptığı açıklamalarda "Parti yönetiminin aldığı kararlara uyarız" diyen Deniz Baykal`ın, yakın çevresiyle yaptığı değerlendirmelerde ise son derece sert eleştiriler dile getirdiği ortaya çıktı.

`KAÇMA RİSKİ` İBARESİ

Yemin etmeme kararının yanlış olduğunu belirten Baykal, tutuklu vekiller için mücadelenin Meclis içinde sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Baykal`ın, "Girersin Meclis`e Genel Kurul`da mücadele verirsin. Bunun için de yasal düzenleme talep edersin. Bu yasal düzenlemenin başka kişileri (Murat Karayılan gibi teröristleri) kapsamasını önlemek için de `kaçma riski bulunanlar` diye ibare konulmasını sağlarsın" dediği öğrenildi. Alınan yemin etmeme kararıyla partinin BDP çizgisine getirildiğini savunan Baykal`ın "BDP`yi taklit eder duruma düştük. Partiyi bile bile o çizgiye getirdi. BDP ile anılır hale geldik. O çizgiye düşmeden daha mantıklı hareket edilebilirdi" dediği kaydedildi.

`BASKIYA DAYANAMAZ`

Tutuklu milletvekillerinin durumlarının zaten yargı tarafından çözüme kavuşacağını belirten Deniz Baykal`ın "Yargı bu sorunu kendi içinde çözecek. Bu baskıya kimse dayanamaz. Hangi mahkeme, hangi siyasi irade dayanır? Nasılsa tıkanıklık çözülecek" dediği ifade edildi.

`PAYLAŞSAYDI`

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun "yemin etmeme" yönündeki kararını, kendisinin de diğer milletvekilleri ile birlikte grup toplantısında öğrendiğini anlatan Baykal`ın "Genel Başkanlık yapmış biri olarak bu tecrübeden yararlanmasını beklerdim" diye Kılıçdaroğlu`na sitem ettiği de öğrenildi.

`KENDİNİ KANDIRMA`

Deniz Baykal, 12 Haziran seçim sonuçlarının ardından da Kılıçdaroğlu`na "Kendini kandırma" diye seslenmiş ve şöyle demişti: "Ortada CHP adına bir başarı yok. Benim genel başkanlığım döneminde yapılan son ankette CHP`nin oyu yüzde 29`du. Şimdi ise yüzde 26`ya indik. Biz oy kaybettik, AKP oyunu artırdı."Takvim

Meclis`te yemin töreni krizine ilişkin CHP`nin eski lideri Deniz Baykal`dan daha öncede başka bir değerlendirme gelmişti. Milliyet gazetesinden Aslı Aydıntaşbaş`a konuşan Deniz Baykal, "Bir çözüm yoksa ben çıkıp yemin etmeyi kendime yediremem" demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir