• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
‘Aşiret arkanda’ demişlerdi: Seçimi kazanamayınca posterini mangal yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Parlamentosu seçimlerinde Erbil 4’üncü bölgeden bağımsız aday olarak yarışan Tarık Hurşid, 216 oy alarak milletvekili olma hayalini gerçekleştiremedi.

“Emin olun omuzlarımdan büyük bir yük kaldırdınız”

Hurşid, sosyal medya hesabından seçim propagandası kapsamında hazırladığı posterleri yaktığı anı paylaştı. Kendisine oy verenlere teşekkür eden Hurşid, “Değerli kardeşlerim emin olun omuzlarımdan büyük bir yük kaldırdınız. Çünkü milletvekilliğinden aldığım tüm maaşı fakire fukaraya vereceğime, kendi imkanlarımla halka hizmet edeceğime ve halkın sorunlarını çözecek projeler geliştireceğime dair söz vermiştim” diye yazdı.  

“Şimdi de 10 bin dolar borçluyum”

Rûdaw’a konuşan Hurşid, “Aslında halk bana ihanet etti. Seçimlerden önce görüştüğüm herkes oyunu bana vereceğini söyledi. Hatta bazıları tüm aşiret seni destekliyor diyordu. Fakat öyle çıkmadı. Bana verilen sözlerle bir değil, iki vekil çıkardı” dedi. Bazı seçmenlerin “herhangi bir partinin adayı diye kendisine oy vermediğini” belirten Tarık Hurşid, “Ben kimsenin adayı olmadım. Kendi imkanlarımla, borç yaparak seçimlere katıldım. Şimdi de 10 bin dolar borçluyum” diye konuştu. 

“İki büyük balık pişirdik”

Hurşid, yaktığı posterler için de, “Gidip duvarlardan söktüğüm posterleri getirip mangal yapıp yaktım. Kendi posterlerini toplayan ilk kişi ben oldum. Şehrimi seviyorum. Ayrıca bu ateşle ben ve çocuklarım iki büyük balık pişirdik” dedi. 10 Ekim günü gerçekleştirilen Irak Parlamentosu seçimlerinde Kürdistan Bölgesi’nden hiçbir bağımsız aday seçilemedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir