• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
İyi Parti’li Dervişoğlu: Anadilde eğitim kabul edilemez!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Independent Türkçe'ye konuştu. Dervişoğlu, “HDP meşrudur cümlesini kullanmadım. Anayasa'nın ilk 4 maddesi ve ana dilde eğitim gibi taleplerin hiçbirisi bizim tarafımızdan müzakere edilmez” ifadelerini kullandı.

 

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Independent Türkçe’nin sorularına verdiği cevaplar şu şekilde:

- AK Parti bir temas kuruyor mu İYİ Parti ile?

"Yok. O zaman İYİ Parti'yi neden kurduğumuzun gerekçeleri ortadan kalkmış olur. Yani bize karşı bu zamana kadar olmadığı gibi farklı bir sert bir dil kullanıyorlar. O da İyi Parti'nin yükselmesinden rahatsız oldukları sonucu çıkarıyor."

"Kürt sorunu tanımlamasına kesinlikle katılmıyorum"

- Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Çözüm sürecinin muhatabı HDP'dir' çıkışı tartışma yarattı. İYİ Parti kanadından da ilk siz açıklama yaptınız. Siz önümüzdeki seçimde olası bir iktidar değişikliğinden sonra, Millet İttifakı'nın bir bileşeni olarak bir çözüm sürecini destekleyecek misiniz? Sizin girdiğiniz sadece bir meşruiyet tartışması mıydı?

"Bana Kürt meselesi tanımlamasına ait bir soru yöneltilmedi. HDP'nin hukuki meşruiyeti ile alakalı bir soru soruldu. Hem HDP ile hem PKK ile alakalı geçmişte söylediğim bir sürü söz, yaptığım bir sürü açıklama var. Dolayısı ile hepsinin bir bütün içinde değerlendirileceğini düşünerek HDP'nin hukuki statüsüne söyledim. Onda da HDP meşrudur cümlesini kullanmadım. Açıkça, HDP'nin TBMM'de bir başkanvekili olduğunu, bu riyasete itiraz eden olmadığına göre soruya verilecek en güzel cevaptır bu dedim. Onun dışında bu zamana kadar HDP ile ilgili ne söylediysem geçerlidir. Ayrıca benim HDP ile iltisaklandırılmam da mümkün değildir. Türk milliyetçiliği geleneği ile yetişmiş biriyim. Müktesebatım ve siyasi mazim bellidir. Dolayısı ile bu alanda bana yapılan saldırılara ancak tebessüm ederim. Ben kalkanı olan bir adamım bu konuda, çok rahatım yani. Ama şunu da söylüyorum yani açık ve net olarak, Kürt sorunu ya da Kürt meselesi tanımlamasına kesinlikle katılmıyorum.

"Ana dilde eğitim müzakere edilmez"

"Anayasa'nın ilk 4 maddesi, ana dilde eğitim, kurucu ortaklık, yerel özerklik gibi taleplerin hiçbirisi bizim tarafımızdan makul karşılanmaz ve müzakere edilmez. Ve ayrıca da mazur dahi görülemez. Ben İyi Parti'nin grup başkanvekiliyim. Söylediklerim elbette ki kimileri tarafından tartışılabilir. Benim söylediğim aynı zamanda taşıdığım sıfattan kaynaklı olarak resmi görüştür."

Bu haberler de ilginizi çekebilir