• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
Pirema Köyünde Kutlu Doğum Coşkusu - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pirema`da düzenlenen etkinlik çevre köylerden gelen vatandaşların katılımıyla büyük coşku içinde gerçekleştirildi.
 
Tüm köy halkının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik sırasında çok sayıda büyük baş hayvan kesilerek katılımcılara yemek ikram edildi. İlahi sanatçısı Bilal tarafından okunan ilahiler ise etkinliğe renk kattı.
Molla Hüseyin İnci`nin Kur`an Kerim tilavetiyle saat 13.00`te başlayan etkinlikte Antalya Umut Der Başkanı Rıfat Karadaş, Kürtçe bir konuşma yaptı.
 
Allah-u Tealının Kur`anı Kerimde peygamberleri insanlara örnek gösterdiğini ifade eden Karadaş, "Yaşantımızda Peygamberleri örnek alarak yaşamalı çünkü kurtuluş sadece peygamberlerin gittikleri yoldadır. Herkim Allahı tanımak istiyorsa peygamberlere tabi olsun." dedi.
 
Hz Peygamberin davetçi özelliğine değinen Molla Abdulbari Çelik ise, yaptığı konuşmada "Resulullah kime rast gelseydi onlara Allah`ı tanıtıyordu. Bu sürede uygulanan bütün sıkıntılara ve musibetlere karşı sabırlıydılar. Herkim Resulullaha kalbini,evini,köyünü,beldesini ve şehrini açarsa Allah huzurunu,bereketini ve nurunu onlardan esirgemez her kim resululaha sırtını dönerse asla ve asla huzuru bulamayacaktır." İfadelerini kutladı.
 
Çelik, "Peygamberin sahabeleri bizlere İslamı getirebilmek için gece gündüz demeden hizmet etmişler asla ve asla kendi menfaatlerini döşünmemişler. Daima İslamı nereye kadar götürebiliriz diye hizmet etmişlerdir. İslam dinini bizlere getirmeseler idi bizler bugün hiçbir şey bilmeyecektik." Şeklinde konuştu.
 
Programın sonuna doğru tekrar sahneye gelen sanatçılar, birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Etkinlik 15.30`da Mehmet Bilmez Hocanın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. Programdan sonra katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.
 
Programdan sonra kısa bir değerlendirmede bulunan Peygamber Sevdalılları Platformu yetkililerinden Cengiz Bilmez, düzenledikleri etkinliklere halkın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Cengiz, "Pirema köyünde bu mübarek ayın rahmet ve berektinden bizler de faydalanmak istedik." dedi. (Yusuf Batı-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir