• DOLAR 32.445
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2477.898
  • ...
Siyonist işgalciler, Mavi Marmara’yı dizi yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda işgalci çetenin baskın düzenlemesi sonucu 10 kardeşimiz şehit olmuştu. Siyonistler bu katliamın hesabını vermemişken kendilerini dünya kamuoyunda aklamak üzere yeni bir hamleye girişti.

Katil asker yönetmen koltuğunda!

Terör rejimi, Mavi Marmara’da yaşanılanları beyaz perdeye uyarlama kararı aldı. Fransız bir şirketle anlaşan katil sürüsü, 8 bölümlük bir dizi yapacak.  Fransız Babe Films adlı şirketle anlaşan siyonist yapımcılar Micky Rabinovitz, Gal Uchovsky ve Moshe Edery ortak olarak Ocean Wind yani Okyanus Rüzgarı adlı bir dizi film çekecek. Dizi, 8 bölümden oluşacak. Filmin yönetmeni ise  Elad Chen ve Dean Miroshnikov olacak. 2022’de yayınlanması beklenen dizinin yönetmenlerinden Rus asıllı Miroshnikov’un Mavi Marmara baskınına katıldığı belirtiliyor. Siyonist çetenin özel kuvvetler biriminde yer alan Dean Miroshnikov, baskın sırasında gözünden yaralanmıştı.

 

Türkiyeli oyuncular da dizide rol alacak

Dizinin konusunun da Dean Miroshnikov’un anlatımları üzerine kurgulanacağı ifade edildi. Fransız ve ABD’lilerin yanı sıra dizide Türkiyeli oyuncular da yer alacak. ABD’li Ron Howard’ın rol alacağı dizideki Türkiyeli oyuncuların ismi ise açıklanmadı.

Mavi Marmara'da ne olmuştu?

Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemiler, 30 Mayıs 2010'da Gazze'ye doğru hareket etti. 30 Mayıs gecesi ve 31 Mayıs gece yarısından sonra Mavi Marmara gemisine telsiz üzerinden tehdit mesajları gönderen işgal çetesi, filoda bulunan gemilere havadan ve denizden tacizde bulundu.

Sabaha karşı filoya saldırıya başlayan çeteler, helikopterler ve zodyak botlardan Mavi Marmara gemisindeki sivillere önce sis ve ses bombaları attı, ardından hedef gözetmeksizin ateş açtı. İşgalci çeteler tarafından açılan ateşle 9 yardım gönüllüsü şehid oldu, 50'den fazla gönüllü de yaralandı. Başından vurulan aktivist Uğur Süleyman Söylemez'in 4 yıl bitkisel hayatta kaldıktan sonra vefat etmesiyle de saldırı sonucu şehid olanların sayısı 10'a yükseldi.

Saldırı sonucu hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi, Cengiz Songür, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Cevdet Kılıçlar, İbrahim Bilgen, Fahri Yaldız, Furkan Doğan, Cengiz Akyüz ve Uğur Süleyman Söylemez'in isimleri memleketleri başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde ve Gazze'de yaptırılan kalıcı eserlerle yaşatılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir