• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.147
  • ...
Türkmenistan ve BAE heyetleri Dubai'de bir dizi ikili anlaşma imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

10 Ekim'de Dubai'de, EXPO-2020 dünya fuarının oturum aralarında, Türkmenistan ve Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri arasında bir dizi ikili belgenin imzalanması töreni düzenlendi. Türkmenistan Today haber ajansının bildirdiğine göre, bundan önce Türkmen lideri Gurbanguly Berdimuhamedov ile Birleşik Arap Emirlikleri başbakan yardımcısı Şeyh Mansour bin Zayed Al Nahyan arasında görüşmeler yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Yardımcısı arasındaki toplantının bir parçası olarak, özellikle gaz kimyası ve ulaştırma sektörlerinde devletlerarası işbirliğinin daha da genişletilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Türkmenistan'ın Abu Dabi'deki projelerine yatırım yapmanın önemine vurgu yapıldı. Berdimuhammedov, ülkenin bunun için gerekli tüm koşullara sahip olduğunu vurguladı.

Heyetlerin görüşmeleri sırasında Türkmenenergo Şirketler Grubu ile Abu Dhabi Future Energy Company PJSC - Masdar holding arasında işbirliğine hazır olma anlaşması imzalandı. Başka bir anlaşma çerçevesinde, Türkmenbaşı Uluslararası Limanı'nın yönetiminde ve ilgili lojistik hizmette ülkelerin etkileşiminin genişletilmesi planlanmaktadır.

Ayrıca, Türkmen Bakanlar Kurulu ve Abu Dabi Kalkınma Fonu arasında bir kredi anlaşması imzalandı. Belge, Türkmenabat'ta (Türkmenistan'ın doğu kesiminde bir şehir) karışık mineral gübrelerin üretimi için bir kimyasal tesisin inşası için mali kaynakların yönünü ima ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir