• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Devlet Bu Sürecte PKK`ye Ne Verdi - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çözüm sürecine ilişkin düşüncelerini dile getiren Muhsin Kızılkaya sürecin işleyişi ile alakalı "Ben kendim süreç konusunda sıfır kaygı hissediyorum ve bu saatten sonra hiç kimse Kürtlerin eline silah veremez" dedi.

KÜRTLERE NE VERİLDİ ?

Süreç başladığından bu yana özellikle Muhalefet partileri tarafından "Ne anlaşma yaptın ve ne verdin ki bu süreci başlattın?" şeklinde yöneltilen eleştirilere karşılık Muhsin Kızılkaya, "Ben şimdi size devletin neye karşı bu süreci başlattığını burada açıklayacağım. Ve siz bile buna şaşıracaksınız" diyerek, devletin ne verdiğini şu sözlerle açıkladı;

"Türkiye Cumhuriyeti Kürtlere sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük bir şey verdi. Şimdi size açıklayacağım ve siz şok olacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Kürtlere kendi kimliklerini iade ediyor. Bu verebileceği kocaman bir toprak parçasından daha değerli bir şeydir. "

SÜREÇ SONRASI BÖLÜNME OLUR MU?

TRTTÜRK`de katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Akdeniz Bölgesi grubundan Muhsin Kızılkaya bölünme konusunda şunları söyledi;

"Akdeniz sahil koyunun yarısı Kürtlerin elindedir. Hiçbir enayi Kürt yoktur ki buraları size bırakıp Hakkari ya da Şırnak`a elini kolunu sallaya sallaya gidecek. Onun için siz kaygılanmayın böyle bir şey yok yani..."

rotahaber


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir