• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
Akil İnsanlar Heyeti Nusaybin`deydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Çözüm sürecinde rol almaları için hükümet tarafından oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri Ahmet Faruk Ünsal, Lami Özgen ve Fazıl Hüsnü Erdem, Mardin`in Nusaybin ilçesinde halkla bir araya geldi.

Heyeti Mitanni Kültür Merkezinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri güllerle karşıladı.
Açılış konuşmasını yapan Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu üyesi Ahmet Faruk Ünsal, "Son 3-4 aydır herhangi bir tabut ve cenazeyle karşılaşmamış olmamız, barışın ne kadar önemli, kıymetli bir şey olduğunu tüm Türkiye`ye ve tüm dünyaya gösteren çok önemli bir gelişme oldu. Bu sürecin kalıcı hale gelebilmesi ve silahların susması, barışın koşullarının iyi sağlanması, eşitlik ve adaletin iyi temin edilmesinden geçiyor. O bakımdan süreçte silahların susmasından değil, barışın kalıcılaşması için de çaba göstereceğiz" dedi.

Heyet üyeleri, toplantıda Nusaybinlilerin görüşlerini dinledi.

Toplantı sonunda konuşan Lami Özgen, "Her şeyden önce burada yaşayan insanlar kendi dil, kimlik, eğitim ve taleplerini dile getirdiler. Bununla beraber savaşın ortandan kaldırılması, barışın tesis edilmesi ve kardeşçe yaşayacak bir anayasanın yapılmasını, insanlara siyasi iktidarlardan kaynaklanan bir güvensizliğin olduğunu ifade ettiler" şeklinde konuştu. (Halil Akbalık - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir