• DOLAR 32.568
  • EURO 34.871
  • ALTIN 2431.435
  • ...
İran Hava Kuvvetleri'nin geniş kapsamlı tatbikatı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Hava Kuvvetleri'nin "Velayet Semaları Savunucuları-1400" adlı geniş kapsamlı askeri tatbikatı "Ya Rasulallah (SAV)" kodu ve Ordu ve Devrim Muhafızları için yerli füze, radar, keşif, elektronik savaş ve hava savunma sistemlerinin konuşlandırılmasıyla bugün sabah saatlerinde ülkenin Kebir Çölü'nde başladı.

Bu tatbikatta yer alan tüm ekipmanların yerli imkanlarla üretmiş ürünler olduğunu anlatan İran Hava Savunma Karargahı Komutanı General Kadir Rahimzade, tatbikatın ilk aşamasında Ordu ve Devrim Muhafızları’na ait uçak ve İHA’lar tarafından genel alanda bilgi ve keşif uçuşu yapıldığını belirtti.

Tatbikatta yerli hava savunma sistemlerinin kullanılmasına dikkat çeken General Rahimzade, “Tatbikatın bu aşamasında komuta kontrol sistemleri, Merac, Feth-2, Beşir ve Kudüs radar sistemleri, taktik bilgi ve keşif sistemleri, elektro-optik sistemler ve elektronik harp sistemleri konuşlandırıldı” dedi.

General Rahimzade, bu tatbikatın İran’ın hava sınırlarının yanı sıra hassas ve hayati merkezlerinin savunmasını korumak üzere güvenli hava savunma katmanları oluşturmak amacıyla yapıldığını bildirdi.

 Kaynak: Mehr Haber 

Bu haberler de ilginizi çekebilir