• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
`Gazze`ye Yardım değil ihraç hakkı tanınsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`ye uygulanmakta olan israil ablukası sonucunda ortaya çıkan tablo, israilli bir insan hakları örgütünün yeni yayımlanan raporunda anlatıldı.

Gisha isimli, israil`in Gazze ablukasını kaldırmasını savunan örgüt, fabrikaların kapanma sebebinin israil`in Gazze`den ürün ihracına izin vermemesi olduğunu söyledi.

israil 2007`den bu yana Gazze`deki Hamas varlığını gerekçe göstererek bölgeye katı bir abluka uygulamakta.


"Yardım değil ihraç hakkı tanınsın"

Gisha`nın raporu, Gazze`ye insani yardım götürmek amacıyla örgütlenen yardım filolarının yeniden gündeme geldiği bir dönemde yayımlandı.

Örgüt raporunda bölgenin gerçek ihtiyacının insani yardım değil, ihraç ablukasının kalkması ve bu sayede Gazze`de kapanmakta olan fabrikaların yeniden açılması olduğu tezini savunuyor.

israil ise ablukanın süreceğini, zira terör örgütü olarak tanımladığı Hamas`ın halen Gazze`deki iktidarını sürdürmekte olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz sene Gazze ablukasını kırmak amacıyla Türkiye`den yola çıkan Mavi Marmara yardım filosu, dokuz kişinin hayatını kaybettiği çatışmalarla uluslarası gündem oluşturmuştu.

Türkiye`den Gazze`ye doğru yola çıkacak benzer bir yardım filosu bu sene de gündeme gelmiş, ancak girişim hayata geçirilememişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir