• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
İran'dan  Irak ve IKBY'ye uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatibzade, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında Irak'ın kuzeyindeki rejim muhalifi gruplar ve Tahran-Riyad müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı.

Bağdat hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkililerine defalarca ülkede "İran'a karşı üslerin bulunmasının iyi komşuluk ilişkileriyle uyuşmadığını" söylediklerini aktaran Hatibzade, "Bu üslerin ortadan kaldırılması gerekiyor, faaliyetlerine devam edemezler. Bağdat ve Erbil bunu biliyor. Nerede icap ederse orada çıkarlarımıza göre hareket ederiz." ifadelerini kullandı.

İran ile Suudi Arabistan müzakerelerinin de aralıksız devam ettiğini belirten Hatibzade, Bağdat'ta 4 tur görüşme yaparak ikili ve bölgesel konuları ele aldıklarını ifade etti.

Hatibzade, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer görüşmelerin devam edeceğini ve İran'ın müzakerelere dönüşünün ABD'nin yeni hükümetinin döndüğü süreden daha kısa olacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın uçağına Lübnan'da yakıt verilmediği yönündeki iddiaları da yalanlayan Hatibzade, Azerbaycan'a hava sahasını kapatmadıklarını dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir