• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
18 Nisan 2013`te gündeme dair gelişen olayları....
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Heyecanlı bekleyiş
Pazar günü diyarbakır newroz parkı`nda düzenlenecek olan kutlu doğum etkinliğine toplumun her kesiminden destekler gelmeye devam ediyor. Diyarbakır halkı da büyük bir heyecanla kutlu doğum etkinliğini bekliyor. İlke haber ajansı diyarbakır’da mikrofonlarını halka uzattı.
Peygamber sevdalıları platformu tarafından pazar günü düzenlenecek olan büyük kutlu doğum etkinliğine, stk`lardan sonra diyarbakır halkından da tam destek geldi.
Diyarbakır halkı pazar günü newroz parkı`nda düzenlenecek olan mevlid etkinliğinin islam ümmetinin birliğine vesile olması temennisinde bulunarak, kâinatın efendisinin kutlu doğumunu heyecanla beklediklerini ifade ettiler.
Diyarbakırlılar, pazar günü düzenlenecek olan etkinliğin çok önemli olduğunu belirterek, hz. Muhammed`in(s.a.v) her alanda anılması gerektiğine vurgu yaptı
***
Davet ve destek çağrıları
Peygamber sevdalıları platformu tarafından diyarbakır newroz alanında pazar günü yapılacak olan kutlu doğum etkinliğine, şura der, peygamber sevdalıları platformu akdeniz koordinatörlüğü, adana peygamber sevdalıları platformu ve adana umut der gıda bankası’ndan davet ve destek çağrısı geldi.
Diyarbakır`da pazar günü yapılacak olan kutlu doğum etkinliğine destek vereceklerini açıklayan şura der, tüm peygamber sevdalılarını etkinliğe davet etti.
Şura der adına basın açıklamasını yönetim kurulu üyesi hikmet karaman, okudu.
Karaman 21 nisan pazar günü diyarbakır newroz parkı miting alanındaki kutlu doğum etkinliğinee tüm peygamber sevdalısı halkımızı davet ediyoruz."dedi.
Peygamber sevdalıları platformu akdeniz koordinatörü veysi yumlu, peygamber ve sahabe diyarı olan diyarbakır`da pazar günü düzenlenecek olan kutlu doğum etkinliği için akdeniz bölgesinde yaşayan tüm vatandaşları manevi atmosferi yaşamaya davet etti
Diyarbakır kutlu doğum etkinliğinin müslümanlar için çok önemli ve kayda değer olduğuna dikkati çeken yumlu, akdeniz bölgesinde yaşayan ve peygamber sevdası sahabe sevdasını içinde taşıyan tüm halkımızı diyarbakır`a bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Diyarbakır`da 21 nisan pazar günü düzenlenecek olan "özgürlük ve kurtuluş önderi hz. Muhammed" etkinliğine bir destek de adana`dan geldi
Adana peygamber sevdalıları platformu ve adana umut der gıda bankası 21 nisan pazar günü diyarbakır`da düzenlenecek etkinliğe tam destek vereceklerini açıkladı.
Adana peygamber sevdalıları platformu koordinatörü yılmaz geçer tarafından yapılan açıklamada, tüm üye ve gönüllülerimiz ile peygamber sevdalısı adanalı kardeşlerimizi de bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz" denildi.
Etkinliğe dernek üye ve gönüllüleriyle iştirak edeceklerini belirten umut der başkanı selahattin yeniay ise “yapılacak etkinliğin ümmete ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
***
"enfal katliamları"
Enfal katliamının 26. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan hür dava partisi, enfal operasyonları kapsamında yapılan katliamları lanetlerken, operasyonlarda katledilen mazlumları bir kez daha andı.
Hür dava partisi yaptığı basın açıklamasıyla, 1986 yılında başlayıp 1988 yılında doruğa çıkan, zalim baas rejimi tarafından ırak kürdistan bölgesinde "enfal operasyonu" adıyla başlatılan ve 180 binden fazla insanın hayatını kaybettiği soykırım ve katliamlar serisini, 26. Yıldönümünde üzüntü ve ibretle andı.
Saddam hüseyin liderliğindeki baas rejiminin 2003 yılında devrilene kadar, ırak kürdistan bölgesi`nde yaşayan kürdler`e hayat hakkı tanımadığı belirtilen açıklamada, katliamlarla ilgili bilgilere yer verildi.
"üzerinden 26 yıl geçen soykırım ve katliamlar serisinde ilk kimyasal saldırı 16 nisan 1987 tarihinde balisan bölgesine gerçekleştirilmiş, 17 ekim 1987 tarihinde dağlık bölgeler yasak bölge ilan edilip bu bölgelerde yaşayan kürdler göç etmek zorunda bırakılmış, soykırım ve katliamlar 1989 yılına kadar sistematik bir şekilde devam ettirilmiştir.
Kimyasal ali lakaplı zalimin kumandasında gerçekleştirilen operasyonlarda köyler zorla boşalttırılarak mazlum halk kamplarda toplanmış, binlercesi sürgüne mahkûm edilirken, binlercesi kurşuna dizilmiş, binlercesi de kimyasallarla imha yoluna gidilmiştir. Operasyonlar neticesinde kimi kaynaklara göre 180 binden fazla kişi hayatını kaybetti. 100 bini aşkın dul, 10 binlerce yetim, yaklaşık 20 bin kayıp gibi tam bir soykırım tablosu ortaya çıkmıştır.
Bugün ırak kürdistan bölgesi`nde kürdlerin acı ve üzüntü içerisinde o günleri andığı ifade edilen açıklamada, mazlum kürd halkına, katliamların yıldönümünde bir kez daha başsağlığı, hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır diliyor, rabbimizin zulme karşı adalet bayrağını dalgalandırmayı bize nasib etmesini istiyoruz" denildi.
***
Chp`de istifa
Chp genel başkan yardımcısı gülseren onanç, genel başkan kemal kılıçdaroğlu`nun talebi üzerine partisindeki görevinden istifa etti.
Chp genel başkan yardımcısı gülseren onanç, partideki görevinden istifa etti.
Edinilen bilgiye göre onanç, chp myk toplantısı sonrası genel başkan kemal kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı.
Kılıçdaroğlu`nun, görüşmede devlet-ppk görüşmelerine destek veren açıklamaları nedeniyle parti içinde tepkilere neden olan onanç`ın istifasını istediği öğrenildi.
Bu talep üzerine gülseren onanç, hazırladığı istifa dilekçesini kemal kılıçdaroğluna sundu ve görevinden istifa etti.
Gülseren onanç, son dönemde hükümetin başlattığı çözüm sürecine destek veren açıklamaları ile dikkati çekmişti.
Açıklamaları nedeniyle parti içerisinde eleştirilerin hedefi olan onanç en son, partisinin malatya il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında chp tabanının yüzde 65`inin çözüm sürecini desteklediğini söylemişti.
***
Lisede `uyuz` karantinası
Isparta`da 48 öğrencinin uyuz hastalığına yakalandığı ismail hakkı örmeci anadolu lisesi`nin pansiyon bölümü karantinaya alındı. Okulda da pazartesi gününe kadar eğitime ara verildi.
Isparta’nın senirket ilçesindeki bir lisenin pansiyon bölümünde yatılı kalan 48 öğrencide uyuz hastalığına rastlandı.
Senirket devlet hastanesinde görevli doktorlar tarafından pansiyondaki öğrencilerde yapılan muayenede, öğrencilerde uyuz tespit edildi. Bunun üzerine ısparta valiliğince okulda eğitime 5 gün ara verildi. 48 öğrencinin yanı sıra diğer öğrenciler de tedbir amacıyla pansiyonda karantinaya alındı.
Öte yandan okul ve pansiyon binasında dezenfekte çalışmaları başlatıldı.
Isparta valisi memduh oğuz, yaptığı açıklamada, uyuz hastalığı görülmesiyle ilgili gerekli sağlık tedbirlerinin alındığını, okulda eğitime 22 nisan pazartesi gününe kadar ara verildiğini söyledi.
***
Bıçak timi deşifre oldu
Bölgede 1990`lı yıllarda yaşanan karanlık olayları deşifre etmek için harekete geçen kızıltepe cumhuriyet savcılarının bölgede sayısız faili meçhul cinayeti işleyen bıçak timi`nin isim listesine ulaştığı öğrenildi. Listede bazı ergenekon sanıklarının da yer aldığı iddia edildi.
Doğu ve güneydoğu`daki faili meçhul cinayetler, bölgede boşaltılan köyler, karanlık yapıların eylemleri, kaçırmalar ve toplu katliamlar hakkında gizli bir soruşturma yürüten savcıların, çok sayıda tanığa ulaşarak bilgilerine başvurduğu biliniyor.
Soruşturmayı derinleştiren savcıların, jitem’de bir dönem haber alma görevi yapan tanıklara ulaşmayı başardığı belirtiliyor.
Jitem elemanlarına özellikle kızıltepe`de bölge halkına terör estirmesi milleti bıçak gibi kesmesi üzerine, bıçak timi olarak anılmakta olan karanlık yapı hakkında sorular yönetildiği öne sürülüyor.
Çoğunun pkk itirafçılarından oluştuğu iddia edilen bıçak timi listesinin tanıklar tarafından savcılığa ulaştırıldığı ifade edilirken, listede bazı ergenekon sanıklarının da yer aldığı iddia edildi.
***
Avukatlardan başörtüsü tepkisi
Hukukçular derneği üyesi bir grup avukat, meslektaşları kurbet âlim`in kadın hâkim tarafından başörtülü olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmasının engellenmesine tepki gösterdi. Danıştay`ın mahkemelerdeki başörtüsü yasağını kaldırdığını hatırlatan avukatlar, uygulamayı, "kadının kadın haklarına saldırısı" olarak niteledi.
Hukukçular derneği üyesi bir grup avukat, meslektaşlarının kadın hâkim tarafından başörtülü olduğu gerekçesiyle duruşmaya alınmamasına tepki gösterdi.
İstanbul anadolu adalet sarayı önünde toplanan avukatlar adına basın açıklaması yapan hukukçular derneği başkanı avukat cavit tatlı, konuyla ilgili olarak hsyk`ya 1. Asliye hukuk mahkemesi hâkimi naciye füsun çağlar hakkında şikâyette bulunacaklarını belirtti.
"kendisi de kadın olan sayın hâkimin verdiği bu karar, kadının kadın haklarına saldırısıdır" diyen avukat tatlı, "sayın hâkim bu onurlu mesleğin adını daha fazla lekelemeden derhal emekliye ayrılmalıdır. Hâkimler ve savcılar yüksek kurulu`nun evrensel hukuk ve hukukumuzu tanımayan hâkim hakkında bir an önce gerekeni yapması büyük bir önem arz etmektedir." dedi.
***
Jandarmadan açıklama
Jandarma genel komutanlığı, orgeneral bekir kalyoncunun, 2012 yılı faaliyet raporunda yer alan değerlendirmelerinin güncel açıklamalar olmadığını duyurdu. Jandarmanın geçen yıla ilişkin güvenlik verilerinin yer aldığı faaliyet raporunda orgeneral kalyoncu`nun "ülke bütünlüğünün parçalanmasına yönelik tehditlerin güç kazanma çabasında olduğu" yorumu yer almıştı.
Jandarma genel komutanlığı, 2012 yılına ait faaliyet raporunda yer alan bazı ifadelerin jandarma genel komutanı orgeneral bekir kalyoncu nun güncel değerlendirmesi gibi sunulmasına tepki gösterdi.
Jandarma genel komutanlığı nca, bazı basın organlarında geçen yılın faaliyet raporuna ilişkin çıkan ve güncel gibi gösterilen açıklamaların 2012 yılına ait değerlendirme ve verileri ihtiva ettiği bildirildi.
Jandarmanın geçen yıla ilişkin güvenlik verilerinin yer aldığı faaliyet raporunda orgeneral kalyoncu`nun "ülke bütünlüğünün parçalanmasına yönelik tehditlerin güç kazanma çabasında olduğu" yorumu yer almıştı.
Askeri kaynaklar, 2012 yılında özellikle şemdinli`de yoğunlaşan pkk saldırılarına dikkat çekti ve dönemle ilgili tespitlerin bu veriler üzerinden yapıldığını belirtti.
***
Mısır’da yargı vesayeti bitmiyor
Mısır yargısı, ülkenin siyasi işleyişine müdahalelerini sürdürüyor. Ed-dokki ceza mahkemesi, başbakan hişam kandil`in görevden azline hükmederek, bir yıl hapis ve para cezası verdi.
Mısır’da yargı vesayeti devam ediyor. Aldıkları yanlı kararlarla mısır halkının tepkilerine neden olan eski rejim kalıntısı mahkemeler, ülkenin huzur ve istikrar bulmasının önündeki en önemli engellerden biri olmaya devam ediyor.
Mısır`da ed-dokki ceza mahkemesi, başbakan hişam kandil`in görevden azline hükmederek, bir yıl hapis ve 290 dolar para cezası verdi.
Başbakan kandil`in, mısır idare mahkemesi`nin daha önce aldığı, "tanta el-kettan" şirketinin suudi arabistanlı iş adamı abdullah el-ka`ka`ya satışının iptali ve şirket mülkiyetinin devlete iade edilmesi kararını uygulamadığı bahanesiyle, bir yıl hapis ve 290 dolar para cezası verdi. Mahkeme ayrıca, kandil`in görevden azline de hükmetti.
Başbakan hişam kandil`in kararla ilgili olarak temyiz başvurusunda bulunması bekleniyor.
Mısır`da anayasa mahkemesi geçtiğimiz sene yemini ihlal ettiği ve ülkenin anayasal temellerini yıkmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle devlet başkanı muhammed mursi`nin dokunulmazlığını kaldırmak için de harekete geçmişti.
***
Kutlu doğum etkinliği
Diyarbakır altı nokta körler derneği tarafından halk kütüphanesi toplantı salonunda kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Bu etkinlik bir kez daha “peygamber sevdasının sınır tanımadığını, gerçek körlüğün gözlerin körlüğü değil; göğüslerdeki gönüllerin körlüğü” olduğunu gösterdi.
Diyarbakır altı nokta körler derneği tarafından düzenlenen kutlu doğum etkinliğine dernek başkanı m. Akif karakaş, doç. Dr. M. Emin uludağ ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan karakaş, hz. Muhammed`in (sav) bir hadis-i şerifini okudu.
Karakaş, "peygamber efendimiz bir hadisi şeriflerinde, ‘dünyaya açılan kapısı kapalı olan ve gözlerinden mahrum olan insanlar, şükredip, sabrederlerse kendilerine cennet kapıları müjdelenir’ diyorlar. Benimde sizlere en büyük tavsiyem değerli arkadaşlar, şükredersek, sabredersek, allah’ın izni ile cennet kapıları bizlere açılacaktır” dedi.
Ardından kur-an tilavetinin yapıldığı etkinlikte son olarak doç. Dr. M. Emin uludağ söz aldı. Böyle bir etkinliğin altı nokta körler derneği tarafından ilk defa yapıldığını dile getiren akdemir, bunun devamının geleceğine inandığını söyledi. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden akdemir, etkinliğin çok güzel olduğunu ifade etti.
Etkinliğin faydalı olduğunu aktaran kamil kurt isimli vatandaş da, hz. Muhammed (sav) hakkında bilmedikleri çok şeyi bu etkinlikte öğrendiklerini kaydetti.
***
Müşerref`e tutuklama kararı
Pakistan`da yerel mahkeme, eski devlet başkanı pervez müşerref hakkında eski başbakanlardan benazir butto`nun öldürülmesinde ihmali olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verdi. Müşerref, gelecek ay yapılacak seçimlere katılmak geçen ay ülkesine dönmüştü.
Pakistan`da ravalpindi yüksek mahkemesi, eski başbakanlardan benazir butto`nun öldürülmesinde ihmali olduğu gerekçesiyle yargılanan müşerref için tutuklama kararı ve polise yakalama emri verildiğini açıkladı.
Bu kararın ardından pervez müşerref, asker korumaları tarafından ciple mahkeme salonundan kaçırıldı.
Eski lidere yakın kaynaklar, eski devlet başkanının ravalpindi kentindeki çiftlik evine götürüldüğünü ileri sürüyor.
Asker kökenli müşerref`in ordu tarafından korunduğu ve ordu içindeki büyük çoğunluğun müşerref`e desteğini sürdürdüğü ifade ediliyor.
1999`da askeri darbeyle yönetimi ele geçiren müşerref, muhalefetin baskılarına dayanamayarak 2008`de görevinden ayrılarak ingiltere`ye yerleşmişti.
Müşerref, gelecek ay yapılacak seçimlere katılmak geçen ay ülkesine dönmüştü
***
Öte yandan chp uşak milletvekili dilek akagün yılmaz, chp grup yönetimi tarafından disiplin kuruluna sevkedildi. Yılmaz`ın chp kapalı grup toplantısında devlet-pkk görüşmeleri süreci tartışılırken, genel başkan yardımcısı sezgin tanrıkulu`na "cıa ajanı" dediği iddia edilmişti.
***
Konda`ya göre kürt nüfusu
Devlet-pkk görüşmeleri süreciyle birlikte türkiye`deki kürt nüfusunun sayısı merak konusu oldu. Araştırma şirketi konda’ya göre türkiye nüfusunun yüzde 17,7`si olan kürt nüfusu 13 milyon 400 bin…
Konda`nın araştırmasına göre türkiye nüfusunun yüzde 17,7`sini bulan kürt nüfusu toplam 13 milyon 400 bin olarak hesaplandı.
Akil insanlar heyetinde yer alan yazar tarhan erdem`in sahibi olduğu konda`nın güncellediği araştırma sonuçları radikal gazetesi tarafından manşetten duyruldu.
2006 ve 2010 yılı sonuçlarını veren erdem, son nüfus sayımı ile birlikte güncellenen verilere dayanarak nüfusun etnik gruplara göre dağılımın sonuçlarını köşesinde açıkladı.
Hesaplamalarda konda araştırmaları bulguları, tüik tarafından yayımlanan, nüfus sayımları ve 2007`den bu yana sayım yerine geçen adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları kullanıldığını belirten erdem, deneklere 2006`dan beri etnik kökenini öğrenmek için araştırmalarında "hepimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız ama değişik etnik kökenlerden olabiliriz; siz kendinizi, kimliğinizi ne olarak biliyorsunuz veya hissediyorsunuz" sorusunu yönelttiklerini söyledi.
***
Kutlu doğum çoşkusu
Peygamber sevdalıları platformu trafından diyarbakır`ın çınar ilçesine bağlı bellitaş ve şırnak merkeze bağlı kızılsu köylerinde düzenlenen kutlu doğum etkinlikleri büyük bir coşku ve sevinçle kutlandı.
 
Peygamber sevdalıları platformu üyesi diyarbakır köy-der tarafından çınar ilçesine bağlı bellitaş köyünde düzenlenen kutlu doğum etkinliğine yediden yetmişe bütün köy halkı katıldı.
Molla hüsamettin atman`ın kur-an` ı kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, sanatçılar bilal ve oğuz`un seslendirdiği ilahilerle devam etti.
Mehmet tahir kömür, hüsamettin atman ve naşit karayılan`ın okuduğu mevlid katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Programa konuşmacı olarak m. Abdulbari çelik katıldı
Konuşmasına "ey muhammed! Deki: eğer allah`ı seviyorsanız, bana uyun ki allah`ta sizi sevsin" ayeti ile başlayan çelik, sahabelerin resulullah`a (sav) hayatta iken de, ölümünden sonrada bağlı olduğunu belirtti.
Karacadağ kız ilahi grubu`nun seslendirdiği ilahilerden sonra molla bahattin demirel söz aldı.
Demirel, resulullah’ın "ümmetim fesad içerisinde iken benim sünnetime sarılana 100 şehit sevabı vardır" hadisini hatırlatarak, hayatımızı sünnete göre yaşamanın önemine değindi.
Vuslat ilahi grubu`ndan bilal, mahfuz aktekin ve sanatçılar bilal ve oğuz`un seslendirdikleri ilahilerle program devam etti.
Mevlit etkinliği molla ubeydullah burak`ın kapanış duasıyla sona erdi
Peygamber sevdalıları platformu şırnak merkeze bağlı kızılsu köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi.
Etkinlik, muhsin bilik hoca`nın kur`an-ı kerim tilavetiyle başladı. Kızılsu köyü camii mevlithan ekibi kürtçe mevlidi şerif okudu.
Açılış konuşmasını asım ozalp, yaptı.
Etkinlikte kürtçe bir konuşma yapan molla beşir şimşek, "bugün mutluyuz. Çünkü bugün peygamber efendimizin (s.a.v) doğum günüdür. Bize düşen görev, peygambere sadakatimizi göstermek, o`nun sünnetini yeşertmek ve yolunu takip etmektir" ifadelerini kullandı.
Etkinlikte grup botan erkek ve kız ilahi grupları ve sanatçı mustafa ile salih ilahiler seslendirdi.
Etkinlik, molla cevher`in yaptığı dua ile sona erdi.
Peygamber sevdalıları platformu tarafından bingöl`ün çavuşlar köyünde ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Sunuculuğunu ömer aşkın`ın yaptığı program kur`an-ı kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi şerifin okunmasıyla devam eden etkinlikte özlem ajans sanatçılarından hikmet seslendirdiği ilahilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Programda yazar cihan bozaba ile ibrahim dağılma birer konuşma yaptı.
Etkinlik yapılan duayla sona erdi.
Peygamber sevdalıları platformu, mersin’in çamlıyayla ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi.
Etkinlik kur`an-ı kerin tilaveti ile başladı.
Açılış konuşmasını peygamber sevdalıları platformu tarsus sözcüsü salih demir, yaptı.
Etkinlikte türkçe mevlit okundu. Sanatçılar ve peygamber sevdalıları kız ilahi grubu ilahiler seslendirdi.
Etkinlikte isa emre bir konuşma yaptı. Etkinlik, yapılan dua ile sona erdi.
Bingöl’ün karlıova ilçesinde lise ve ilköğretim öğrencileri tarafından düzenlenen kutlu doğum etkinliği, halkın da katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Etkinliğe, karlıova kaymakamı, ilçe müftüsü ve ilçe özel idare müdürü katıldı.
Ufuk özmen`in kur`an tilavetiyle başlayan etkinlik, imam hatipli öğrencilerinden saadet örneğ`in okuduğu şiir ve miniklerinin grup halinde seslendirdikleri ilahilerle devam etti.
Etkinlikte tiyatro sahnelendi sinevizyon gösterimi yapıldı.
Program, kürtçe okunan mevlit ve okunan dua ile sona erdi.
***
İmkânsızı başarmak
Alexander polli adlı bir sporcu ispanya’daki roca foradaad dağında pelerin yardımıyla helikopterden atlayarak iki yüksek kayalık arasındaki boşluktan geçmeyi başardı. Pelerininin arkasına uçmasını sağlayacak iki tane motorlu sistem monte eden polli saatte 250 kilometre hızla uçarak adeta imkânsızı başardı.
Alexander polli adlı bir sporcu ispanya’daki roca foradaad dağında pelerin yardımıyla helikopterden atlayarak iki yüksek kayalık arasındaki boşluktan geçmeyi başardı.

20 saniye içinde yere inmeyi başaran polli’nin görüntülerde ilk önce 2 kez deneme yaptığı görülüyor.
Polli her türlü düzeneği hazırladıktan sonra ise atlamaya hazırlanıyor. Helikopterle oldukça yüksek bir bölgeye hareketlenen polli kendisine yardım eden ekipten onayı aldıktan sonra kendini boşluğa bırakıyor.
Hızlı bir şekilde yere doğru inmeye başlayan polli bir süreden sonra pelerinindeki motorlu düzeneği çalıştırarak 2 sarp kayanın ortasında oluşan boşluğa doğru hareket ediyor. Boşluğun içinden hızla geçmeyi başaran polli daha sonra yere iniyor. Gerçekleştirdiği bu akıl almaz macera sonrası açıklama yapan polli başarısının başkalarına ilham kaynağı olmasını umduğunu belirterek, “onların dağlarına tırmandım fakat aynı zamanda onlara doğru uçtum” dedi.
Polli’nin kullandığı rüzgâr pelerini özel bir tulum kullanarak sporcuların havada durmasını ve uçmasını sağlayacak şekilde dizayn edilmiş bir giysi.
***
Taksim`de 1 mayıs`a izin yok
İçişleri bakanı muammer güler, 1 mayıs’ta istanbul taksim`de kutlama yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "taksim meydanı`nı yayalaştırma projesi nedeniyle orada yeterli önlemleri alacak fiziki ortam mümkün değil. Etkinliklerin başka alanlarda sağlıklı şekilde yapılması için sendika yetkililerine öneride bulunacağız" diye konuştu. Güler, pkk’nın sınırdışına çekilmesi kapsamında valilere talimat gönderildiği iddialarını da yanıtladı.
***
‘kardeşlik rüzgârı esiyor’
Cumhurbaşkanı abdullah gül, 29 yıl aradan muş’u ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı oldu. Muş ziyaretinde devlet-pkk görüşmelerini değerlendiren cumhurbaşkanı abdullah gül, süreçle oluşan havanın daha da pekişeceğini ve insanların birbiriyle kucaklaşacağına inandığını söyleyerek " türkiye`de var olan kardeşliğin çok daha güçlendiğini görüyoruz" dedi.

***
“böyle bir protokol yok"
Ak parti genel başkan yardımcısı ve hükümet sözcüsü hüseyin çelik gündemdeki konuları değerlendirdi. Çelik: çekilme protokolü iddiaları ile ilgili “böyle bir protokol yok" dedi.
***
‘ istifa’ ve ‘laiklik’ polemiği
Avrupa birliği bakanı ve başmüzakareci egemen bağış ile chp milletvekili gürkut acar arasında ‘gülseren onaç’ın istifası’ ve ‘laiklik’ polemiği yaşandı. Bakan bağış’ın dün genel başkan yardımcılığından istifa ettirilen onaç ile ilgili “dün türkiye’nin en büyük, en tarihi en köklü siyasi partilerin birinde bir kadın yöneticinin düştüğü durum hepimizin üzerinde düşünmemiz gereken bir durumdur” sözleri üzerine chp’li vekil tepki göstererek salonu terk etti.
***
Abd’de fabrikada patlama
Abd`nin teksas eyaletinde bir gübre fabrikasında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında en az 15 kişinin öldüğü, 160`den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Yangın sonrası çevredeki çok sayıda bina da zarar görmüş durumda...
Boston saldırısının ardından abd`de, bu kez bir gübre fabrikasında patlama meydana geldi.

Teksas polisi, dün gübre fabrikasında meydana gelen patlamalarda 15`den fazla kişinin öldüğünü, yaralı sayısının ise 160 olduğunu duyurdu.
2,800 kişinin yaşadığı west kasabasında bir basın toplantısı düzenleyen waco emniyet müdürlüğü`nden patrick swanton, patlamanın çevrede oluşturduğu tahribatın çok büyük olduğunu söyledi.
Swanton, "dümdüz olmuş evler var. Dümdüz olmuş iş yerleri var. West bölgesindeki tahribat çok büyük" ifadelerini kullandı.
Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten swanton, "şu an kapı kapı, ev ev, her yeri teker teker dolaşarak yaralı olup olmadığını araştırıyorlar" dedi.
Patlamaların nedeni henüz belirlenemezken, müfettişler olayın bir sabotaj olup olmadığını araştıracak.
***
İran’daki deprem
İran ve pakistan sınırında meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde pakistan`ın iran sınırındaki meşkil`de binlerce kişinin evsiz kaldığı ve insanların çaresizlik içinde yardım beklediği bildirildi. Öte yandan ırna haber ajansı, depremin meydana geldiği sistan-belucistan eyalet yetkililerine dayandırdığı haberinde, iran’da can kaybı olmadığını, sadece 27 kişinin yaralandığını duyurdu.

Pakistan ulusal afet yönetim kurumu, evsiz binlerce kişinin ağaç altlarına sığındığı ve yardım beklediğini, yardım malzemelerinin sadece askeri helikopterlerle taşındığını duyurdu.
Ordunun, aralarında sağlık ve yardım-kurtarma ekibinin bulunduğu 300 kişilik bir grubu götürdüğü, yardımların geniş bir bölgede ancak askeri araçlarla ulaştırılabildiği kaydedildi. Ordunun ayrıca meşkil`de bir sahra hastanesi kurduğu belirtildi.
Yetkililerden seyyid mürid şah, pakistan ile iran sınırı arasında çok geniş bir alanı kaplayan bölgede 3 bin kadar evin yıkıldığını ya da ağır hasar gördüğünü, 19 bin kişinin evsiz kaldığını ve mağdurların ağaçların altına sığındıklarını söyledi.
Ülkenin en geri kalmış ve arazisinin tamamı çöl olan bölgeye şimdiye kadar sivil yardım kuruluşlarının ulaşamadığı, belucistan eyaletinin başkenti ketta`dan 20 kamyon dolusu yardım malzemesinin yola çıktığı, malzemelerin bu akşam bölgede olmasının beklendiği bildirildi.

Öte yandan bölgesel yönetim depremde ölü ve yaralı sayısını güncelledi. Depremde 36 kişinin hayatını kaybettiği, 150 kadar kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan ırna haber ajansı, depremin meydana geldiği sistan-belucistan eyalet yetkililerine dayandırdığı haberinde, iran’da can kaybı olmadığını, sadece 27 kişinin yaralandığını duyurdu.
***
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir