• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
O`nun ahlakını yaşamalı ve yaşatmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - İl Müftülüğü tarafından Yazılı ve Baloluk Köyü`nde Kutlu Doğum programı düzenlendi. 12 köyün katılımı ile gerçekleşen kutlamalara Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Müftüsü İzani Turan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü İzani Turan katılımcıları Türkçe ve Kürtçe selamladı.
 
Daha önce programların genellikle kent merkezlerinde düzenlendiğini belirten Turan, "Aldığımız kararla bu yıl kutlamaları köylerimizde yaptık. Komite kurarak grup köyleri tespit ettik ve bugün 12 köyümüzün katılımıyla 2 köyümüzde programımızı gerçekleştiriyoruz. Ve görüyoruz ki, yağmura, çamura rağmen Peygamber Efendimizin sevgisi bizleri buraya getirdi.
İnşallah O`nun bize getirdiklerine de bu denli samimiyetle ve hiçbir engel tanımaksızın sahip çıkacağız" diye konuştu.
 
İslam Peygamberini doğru anlamanın önemine değinen Vali Tekinarslan ise,"Bu gün sizin Peygamber Efendimize olan sevginize şahit oluyoruz. Sadece yılda bir kere kutlu doğumunda anmak yetmiyor tabi. O`nun bize getirdiği güzellikleri idrak ederek hayatımızın bütününe yansıtmamız lazım. En önemlisi bize bıraktığı güzel ahlakı, sevgiyi, hoşgörüyü yaşamalı ve yaşatmalıyız" ifadelerini kullandı.
 
İl Müftülüğü Mûsikî Cemiyeti tarafından okunan ilahilerin akabinde, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan Orotoryo`nun sunumu yapıldı.
 
Program sonrasında köy sakinleri ile sohbet eden Vali Tekinarslan, kendisine iletilen sorunları dinledi.
(M. Emin Mağlay - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir