• DOLAR 32.59
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2421.194
  • ...
Ağrı'nın YGS durumu değerlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak başkanlığında Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) ardından, il merkezinde bulunan lise okul müdürlerinin katılımı ile sınav sonuçları değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi'nde yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, şube müdürleri ile lise müdürleri katıldı.

 

Değerlendirme toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, "İlimiz 2013 YGS sınavında Türkiye sıralamasında 4 basamak yükselerek 74. olmuştur. İlimizde hem puan ortalamaları hem de net ortalamalarında artış görülmüştür. Yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ilimiz öğrencileri ve il milli eğitim olarak hazırlıklarımız devam etmektedir. Bu yükselişimizin her yıl artarak devam edeceğine inancımız vardır. İlimizin 2012 yılında puan ortalaması 180,01 iken 2013 yılında yaklaşık 10 puan yükselerek 190,50 olmuştur" dedi.

 

Başak'ın konuşmasının ardından, 2013 yılın YGS sonuçları grafikler halinde gösterilirken, lise müdürlerinin görüş ve önerileri alındı. (Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir