• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yüksek faturalar yüzünden mağdur olduklarını ifade eden Aydın Ayar, geçim sıkıntısı nedeniyle batı illerinde çalışmaya gittiklerini ve kazançlarını da gelen faturalara vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

 

Kırıkkale'ye çalışmak için giden Ayar, buradaki evi Batman'daki evine gelen elektrik faturaların arasında iki kat fark olduğunu iddia etti. 

Aydın Ayar

Ayar, bu duruma anlam veremediklerini ve canlarına tak ettiğini söyleyip yetkililere seslenerek bu soruna bir çözüm bulmalarını istedi. 

Ayar, "Son zamanlarda gelen yüksek elektrik faturalarından dolayı bıkmış durumdayız. Canımıza tak etti. Ben bir vatandaş olarak gurbetçiyim ve Kırıkkale’de çalışıyorum. Kırıkkale'de 3 arkadaş bir evde oturuyoruz. Yaklaşık 4 aydır Kırıkkale'deyim, şu ana kadar bana 3-4 tane elektrik faturası geldi. Gelen faturalarım 100 ile 140 lira arasında geliyor. Yalnız Batman'dan gelen faturalar gerçekten canımıza tek etti. Benim 20 günlük elektrik faturam 200 lirayı geçmiş durumda. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum: Batman ile Kırıkkale arasındaki farkı anlamış değilim." ifadelerini kullandı.

"Yüksek faturalardan dolayı birden fazla ışık açmamaya özen gösteriyoruz"

Batman'da elektrik faturalarının diğer illere göre iki kat fazla geldiğini belirten Ayar, "Bizim orada 3 arkadaşla kullandığımız elektrik, buranın iki katı ve bütün beyaz eşyamız var. Orada her birimizin ayrı odası var. Orada kullandığım elektrik ile Batman’da kullandığım elektrik farkını anlamış değilim. Burada evimin bir odasını kullanıyor ve çamaşır makinesini haftada 1 ya da 2 defa kullanıyorum. Kırıkkale’de haftada en az 4 defa çamaşır makinesini kullanıyoruz. Benim burada şofbenim var ama kullanamıyorum, niye? Çünkü elektrik faturam çok geliyor diye. 10 gündür Batman'dayım doğru düzgün televizyonumu kullanmadım. Yine elektrik faturam çok gelmesin diye." dedi.

"Batman ile diğer iller arasındaki fatura farkları kaldırılsın"

Geçim sıkıntısından dolayı il dışında çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Ayar, “Zaten geçim sıkıntısından dolayı gurbette çalışmak zorunda kalıyorum. Orada kazandıklarımı da burada elektrik faturalarına verdiğimde orada çalışmamın bir anlamı kalmıyor. Benim bir ışığım açıksa diğer ışığımı kapanmak zorunda kalıyorum. Elektrik faturalarının aylık 200-300 TL geldiği zaman çok sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerden ricam, Batman ile diğer iller arasındaki elektrik faturalarındaki yüksek farkın ortadan kaldırmalarıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız