• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Merhum Ahmet Mukdat Ziylan dualarla anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aynı zamanda Hoşgör Fatih Kur'an Kursu Onursal Başkanı da olan ve geçtiğimiz yıl tedavi gördüğü hastanede vefat eden merhum Ziylan için yaptırdığı Hacı Ahmet Ziylan Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi’nde düzenlenen anma programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program merhum Ziylan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Programda konuşan eski Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Mehmet Görmez, merhum Ziylan’ın örnek bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Peygamber Efendimizin daima yüce bir hatırlatma ile insanların hayırla yâd etmelerini istediğini ifade eden Görmez, “İşte bugün vefatının sene-i devriyesinde Ahmet Ziylan ağabeyimiz için hep birlikte bunu yapıyoruz. Cenab-ı Hak öncelikle kendisine rahmet eylesin. Ahmet ağabeyin hizmetleri sadece Türkiye’ye mahsus değil, tüm dünyaya eli değmiştir. İnsan eşref-i mahluk ve insana bir ömür verilmiştir. İşte bu hayatı bir güzel yaşayanlar var. Birde zaman tüketenler var. Ömür yaşamak için, yeryüzünü imar etmek ve büyük eserler bırakmak lazım. Ahmet Ziylan ağabeyi üç kelime ile bana ifade edin derseniz; irfan, ihsan ve itkan’dır. Cenab-ı Hak ebediyen rahmet eylesin.” dedi.

Konuşmaların ardından ilahi ve kasideler okunduktan sonra, hatim duası yapıldı.

Programa, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Eski Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, Ziylan ailesi ve dostları ile sevenleri katıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir