• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
İstanbul'da salgın döneminde bakkalların sayısı yüzde 20 arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yürüme mesafesinde olan ve günlük ihtiyaçları makul fiyata, kredi kartı ya da nakit para olmadığında veresiye imkanı sunan bakkallara ilgili artıyor.  İSTBAKO Başkanı Keskin, İstanbul'da 20 binin üzerinde bakkal olduğunu söyleyerek salgın döneminde üye sayısının son yıllarda katlandığını ifade etti.

Daha çok ekmek, tütün mamulleri, yoğurt, süt, yumurta, çay, şeker gibi günlük ihtiyaçlara yönelik ürünlerin satıldığı bakkallara rağbet olduğunu belirten Keskin, "İstanbul'da yaklaşık 20 binin üzerinde bakkalımız var. Pandemi döneminde birçok iş yerleri kapandı ama pandemiden önce de bakkal sayısında bir artış vardı. Pandemi döneminin ilk yılında bakkalların biraz hareketli olmasından dolayı sayımız biraz daha arttı. Oranlarsak eğer, pandemi döneminden itibaren bakkal sayısında yüzde 20 artış oldu." dedi.

"İnsanlar iş bulmakta zorlanıyorsa eğer onlar için tek çıkar yol bakkal açmak oluyor." diyen Keskin, "Mahallede küçük göz bir dükkan ile cüzi bir para ve kişinin sağlığı da yerindeyse bakkal açabiliyorsunuz. Bakkalların sayılarının artmasındaki etken günlük ihtiyaçlarını karşılamak için de kolay kurdukları sistem olabiliyor. Dolayısıyla bu sahada sayıları arttırıyor. Şu an üyelerimizin sayısı 7 bin 500 bu sayı 4 sene önce 5 bin 500 olarak kayıtlara geçti." ifadelerini kullandı.

Bakkalcılığın yılın mesleği seçilmesi gerektiğini belirten Keskin, nedeninin ise sayıları en hızlı artan meslek dalı olduğuna dikkat çekti.  (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir