• DOLAR 32.488
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2475.319
  • ...
Malatya’nın tarihi Battalgazi’de saklı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birtakım ziyaretler için Malatya’ya gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçeri, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi’de konuk ederek tarihi ve kültürel mekanları gezdirdi.

Battalgazi’yi yakından tanıma fırsatı bulan eski bakanlar Eker ve Dinçer, ilk olarak 1637 tarihinde IV. Murat’ın silahtarı Bosnalı Mustafa Paşa tarafından yaptırılan, Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını ziyaret etti. Yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Kervansaray hakkında Başkan Güder’den geniş bilgiler alan eski bakanlar Eker ve Dinçer, yaşanmışlıkların iç içe geçtiği, kültürel kimliğinin korunmuşluk ögesi, geçmiş ve geleceğin şimdiki zamanda buluştuğu Eski Malatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni (Poyraz Konağı) gezdi. Ardından Kanlı Kümbet ve diğer tarihi mekanları gezen Eski Bakan Eker ve Dinçer, son olarak 7 bin yıllık geçmişiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesinde bulunan Arslantepe Höyüğü’nü yakından inceledi.

Battalgazi'de tarihi bir yolculuğa çıktıklarını anlatan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Ankara ve İstanbul’dan gelen misafirlerimizi Battalgazi'mizde ağırladık. Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ziyaret sonunda Eker ile Dinçer’e, Malatya Kayısısı hediye etti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir