• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Umut Kervanı Vakfı ve Avrupa Yetim Eli Derneği yetkilileri Irak Kürdistan'ında temaslarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yürütülen ziyaretlerin ilki Irak Kürdistanı'nın en büyük aşiretlerinden olan Xoşnaw Aşireti Lideri Nevzat Begê Bêtwateyî'ye yapıldı. Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Avrupa Yetim Eli Türkiye Temsilcisi Nurullah Günaydın ve beraberindeki heyet Nevzat Begê Bêtwateyî kendi konutunda ziyaret etti. Nevzat Begê Bêtwateyî tarafından kapıda karşılanan heyet, aşiret lideri ile bir müddet sohbet etti.

Daha sonra Mrov Dostan Derneği'ne bir ziyaret gerçekleştiren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Avrupa Yetim Eli Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Altun ve beraberindekiler Dernek Başkanı Hacı Azad Abdulvahap tarafından karşılandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Hacı Azad Abdulvahap, dernek olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında ziyarete gelen heyeti bilgilendirdi.

Umut Kervanı ve Avrupa Yetim Eli ile birlikte çeşitli çalışmalar yürütmek istediklerini belirten Hacı Azad, İslam'ın insanlara ulaştırılması için uğraş verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

"Yürüttüğümüz çalışmalarımız Peygamber efendimizi rol model alarak yürütüyoruz"

"Birlikte yürüteceğimiz çalışmalarımız olumlu gelişmelere yol açar. Küfür milleti tek ise bizde birlikteliği sağlamalıyız. Ki bu durum bize daha çok yakışıyor. Müslümanın Müslüman kardeşini anlaması lazım." diyen Hacı Azad Abdulvahap sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim yaşantımıza bakan,  Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem)in Sünnetini bizde görmeli, Müslüman olduğumuzu hissetmeli. Yürüttüğümüz çalışmalarımız Peygamber efendimizi rol model alarak yürütüyoruz. Çalışmalarımız gönüllüler üzerinden yürümektedir. 150 yetim ailemiz var ve onların sıkıntılarını gidermek için çalışmalar yürütüyoruz. Burada 35'e yakın dernek faaliyet yürütüyor. Baktık ki her dernek kendine göre çalışma yürütüyor, bundan dolayı her ihtiyaç sahibine ulaşamıyoruz. Bizde bir araya gelerek düzenli bir şekilde çalışma yürüttük. Bu sayede yardım yapılmayan aile kalmamış oluyor. Ailelerin sağlık sorunları ile ilgili de ekiplerimiz ellerinden geleni yapmaktalar. Ürdün, Hindistan, Pakistan ve Türkiye'de çalışmalarımız var ve özellikle Türkiye'de çalışma yürütecek partnere ihtiyacımız var. Üniversite de ihtiyaç sahibi iki bin öğrenciye yemek veriyoruz. Kürdistan'ın genelinde büyük hizmetlerimiz söz konusu. Evlenen gençlere yardımcı oluyoruz, çeyiz ve düğünleri hususunda katkı sunuyoruz. En son 64 gencin düğününü toplu olarak yaptık, düğün masrafını karşıladık. Aileyi muhafaza etme hususunda alimlerimiz çalışıyor. Özellikle sorun, sıkıntıları olan ailelere de arabuluculuk ediyoruz.

Gösterilen misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Mrov Dostan'ın yürüttüğü çalışmaların önemli olduğunu belirtti.

"Faaliyetlerimizi din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın yürütüyoruz"

İnsanların maddi ihtiyaçlarını karşılamaktan çok manevi olarak doyurulması gerektiğinin altını çizen Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Siz bizi mutlu bir şekilde karşıladınız, bağrınıza bastınız. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Söylediğiniz hususlar bizim için de çok önemli, amacımızda zaten bu. Bizlerde kardeşlerimizi ziyaret edip, dertleri ile dertlenmeye gayret ediyoruz. Müminler bir vücudun azaları gibidir. Vücudun bir azasında bir ağrı olursa tüm vucud bunu hisseder. Bizde kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmeyi kendimize şiar edinmişiz. Halkımızın ihtiyaç duyduğu çalışmaları yapacağız. Ama asıl önemli olan halkımıza yönelik manevi konularda çalışmalar yürütmek. Bu husus çok önemli. Çünkü maddi olarak her halükarda çalışma yaparız, insanların sıkıntılarını gideririz ama önemli olan maneviyattır. İslam'ın toplumda yayılması huzurun hakim olmasına vesile olacak inşallah. Faaliyetlerimizi din, dil, ırk ve mezhep ayırt etmeksizin yapıyoruz. Türkiye'nin dışında Filistin'deki kardeşlerimize yardım ulaştırıyoruz. Afrika'da 20 ülkede çalışmalarımız var. Afrika ülkelerinde su kuyuları, süt keçisi dağıtımı, gıda, Kur'an-ı Kerim dağıtımı ve Katarakt ameliyatı gibi çalışmalarımız var. Bununla beraber sünnet organizasyonları yapıyoruz. Filistin, Suriye, Yemen, Lübnan, Nepal, Bangladeş gibi ülkelerde çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca partner kuruluşumuz ile iki bin yetime aylık düzenli ödeme yapıyoruz. Düzenli olarak gıda, giyim, kırtasiye yardımı ve kardeş aile projemiz ile ailelerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kardeşlerimiz ile istişare etmek, fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz. Kardeşlerimizin fikirlerine önem veriyoruz." dedi.

Yürüttükleri çalışmalar dolayısıyla olumlu dönüşler aldıklarını belirten Avrupa Yetim Eli Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Altun ise ziyarette şunları söyledi:

Kürdistan'a gidiyoruz dedik, Avrupa'daki kardeşlerimiz selamlarını yolladı. Yaptığımız çalışmalarımızla halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Allah'a hamd olsun ki çalışmalarımız çok kapsamlı ve bu çalışmalar sayesinde Avrupa'da İslam'a katılımlar açısından önemli gelişmeler söz konusu. Bosna, Makadonya, Myanmar, Afrika, Küba gibi ülkelerde çalışmalarımız var. İslam ümmetinden umut varız.

Heyet daha sonra Neda Derneği'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Dernek yöneticilerinden Tarık Hemawendi ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı.

Burada da kısa bir konuşma yapan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı Allah razı olsun. Kendimizi evimizde hissediyoruz. Bizimde mekanlarımız sizin evlerinizdir. 2006 yılında yardım çalışmalarına başladık ve 2013 yılında Vakfımız kurularak Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalar yürütüyoruz. Ailelere vermiş olduğumuz maddi yardımlar onların ihtiyaçlarını giderir, ama bizim için onların ahiretleri daha önemlidir. Çünkü ölümlü bir dünyada yaşıyoruz ve gidip Rabbimize hesap vereceğiz. Bir kişinin hidayetine vesile olursak bu bizim için daha önemlidir." ifadelerini kullandı.

Dernek yöneticisi Tarık Hemawendi ise, "Hepiniz hoş geldiniz. Bahsetmiş olduğunuz çalışmalarınız çok önemli. Yetimlere ve talebelere yapmış olduğunuz yardımlar ve yürütmüş olduğunuz çalışmalar çok güzel. İnanıyorum ki beraber yürüteceğimiz çalışmalarımız olacak ve bu çalışmalar güzel gelişmelere vesile olacak." şeklinde konuştu.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Kurtaran ve Avrupa Yetim Eli Derneği Türkiye Temsilcisi Nurullah Günaydın ve beraberindeki heyet son olarak Destê Hawkari Yardım Derneği'ni ziyaret etti.

Heyet, Dernek Başkanı İdris Akreyi ve yönetimi tarafından karşılandı. Burada yapılan ziyarette de yardım kuruluşlarının zaman zaman yürütecekleri çalışmaların ortak yürütülmesinin faydalı olacağı hususu üzerinde duruldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir