• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
9 bin 118 çocuk, yuvasına döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çocuğuna bakamayan ailelere ekonomik destek verdiklerini söyledi. Şahin, ailelere verilen ekonomik destek sayesinde 2011-2013 yılları arasında 9 bin 118 çocuğun ailesinin yanına döndürülmeyi başardıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, UNICEF Bölge Direktörü Marie-Pierre Poirier ve beraberindeki heyetle `Önce Çocuk` politikası ile ilgili toplantı düzenledi. Bakan Şahin, heyete Koruyucu Aile projesi ile ilgili bir sunum yaptı. İhmale ve istismara uğramış çocuklar ile ilgili önemli bir çalışma yürüttüklerini belirten Şahin, "Bir taraftan çocuklarımızın rehabilitasyon sistemini yeniden yapılandırıyoruz. Onların özellikle psiko-sosyal desteklerini daha da güçlendiriyoruz.

Bir taraftan da çocuklarımızın hem mağdur hem de fail çocuklarımızın hayata kazandırılacak şekilde yaşamlarını devam edecekleri şekilde her tür alt yapıyı oluşturuyoruz. Bakan Yardımcımızın geçen dönem milletvekili olarak hazırlamış olduğu İstismara Uğramış çocuklarımızın Türk Ceza kanununa göre bunu yapan kişilerin daha fazla ceza almasını sağlayan bir yasa tasarısı vardı. Bu konuyu Adalet Bakanlığımız ile yeniden çalıştık ve önümüzdeki süre içerisinde bakanımız bu yasayı Bakanlar Kurulu`ndan meclise gönderecek şekilde hızlandırıyor." diye konuştu.

"TEKRAR AİLE YANINA GÖNDERİLİYOR"
2011 yılında koruyucu sayısı bin 183 iken bu rakam 15 Nisan 2013 itibariyle 2 bin 117`ye yükseldiğini belirten Şahin, "Koruyucu Aile Gönül Elçisi Projesi kapsamında 1 Ocak-15 Nisan tarihleri arasında aile yanındaki çocuk sayısı 1323`ten 1474`e, koruyucu aile sayısı ise 1823`ten 2117`ye yükseldi." dedi.

Bakanlık olarak ekonomik destek sayesinde devlet korumasında kalan çocukların tekrar ailelerinin yanına gönderildiğini belirten Şahin, "Verdiğimiz ekonomik destek sayesinde 2005-2011 yılları arasında 7 bin 478 çocuk ekonomik destek sayesinde ailelerinin yanına gönderildi. 2011-2013 yılları arasında ise 9 bin 118 çocuğumuz ekonomik destek verilerek ailelerinin yanında takibe ve ailelerinin yanında yaşamaları sağlandı." şeklinde konuştu.

KORUYUCU AİLE PROJESİ YURTDIŞINDA DA UYGULANACAK
Koruyucu Aile Gönül elçileri projesinin aynısını yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarında da uygulanacağını belirten Şahin, "Bu yapıyı yurtdışındaki vatandaşlarımız arasında da oluşturmak ve geliştirmek istiyoruz. İlgili genel müdürlüğümüz ve yurtdışındaki sivil toplum kuruluşları ile bunun üzerinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

UNICEF Bölge Direktörü Marie-Pierre Poirier ise bakanlığın çalışmalarını ilgi ile izlediklerini söyledi. Davranışsal sorunların olanlar ve engelliler olmak üzere tüm çocuklara yönelik kaliteli koruyucu aile sisteminin genişlemesinin büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini belirten Poirier, "Böylece kendi ailelerine sorunlarını aşmaları için destek verilirken bu çocuklar kişisel temelde bakım almakta ve sevgi görmektedir. Böylece hiçbir bebek veya küçük çocuk kurumda yaşamak zorunda kalmayacaktır ki bunun küçük çocuklar açısından ne kadar sakıncalı olduğu araştırmalarla sabittir." açıklamasında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir