• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Yemen`de 300 bin çocuk açlıktan ölebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SAN`A - Yemen`de 5 yaş ve altındaki çocukların %15`i (yaklaşık 1 milyon çocuk) yetersiz beslenmeden dolayı ölüm tehlikesi altında. Yemen Sağlık Bakanı Dr. Ahmed Qassim el-Ansi yaptığı açıklamada, "Sorun tüm Uluslararası kriterleri ve Dünya Sağlık Örgütü sınırlarını da aşan bir ölçekte büyük hal aldı" dedi.
 
Yemen Sağlık Bakanı Dr. El-Ansi, devlet başkanlarının, işadamlarının, uluslararası örgütlerin ve bağışçıların da katıldığı bakanlığın genişletilmiş toplantısında, Yemendeki çocukların durumunu şu şekilde açıkladı: "Yemen`de yaklaşık 967 bin çocuk yetersiz beslenmeden dolayı muzdarip. Bu çocuklardan 276 bin`i yetersiz beslenmeden dolayı ölüm tehlikesi altında. Ayrıca ülkemizde yaklaşık 2 milyon çocuk devamlı kronik açlık çekiyor."
 
Sağlık Bakanı "sorunu hemen çözmeye başlamazsak, durum korkunç sonuçları verecek," dedi. Yemen`de sağlık alanında çalışan tüm yerel ve uluslararası kuruluşlara çağrı yapan Bakan, özellikle yetersiz beslenme ile mücadele ile ilgili konularda yardımcı olmak isteyenlerin, Sağlık Bakanlığı ile bağlantıya geçmeleri talebinde bulundu.
(Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir