• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğrencilerin barınma sorununu çözüyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılarak partililere hitap etti.

Erdoğan, son bir aydır MEB'e bağlı okullarda ciddi bir sıkıntı yaşamadan eğitim öğretimin sürdüğünü ifade etti.

Erdoğan, "Öğrencilerimizin barınma sorunlarına çözüm olacak kız ve erkek öğrenci yurtlarının açılışını yapıyoruz. Toplam 6 bin 646 öğrenci kapasiteli 4 yurdumuzun tamamı otel konforunda inşa edilmiştir. Toplam 263 milyon lirayı bulan tüm bu eserlerin şehrimize, üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yüz yüze eğitimi devam ettirmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, "İnsanımızın hayatını tehlikeye atmamak adına diğer ülkeler gibi uzaktan eğitim modeline geçtik. Lise, ortaokul, ilkokul, üniversite düzeyinde eğitimin kesintiye uğramaması için her türlü çabayı gösterdik. Uzaktan veya hibrit eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmayacağını hepimiz biliyoruz. Hamdolsun bu sene yüz yüze eğitimi tekrar başlattık. Amacımız şartları sonuna kadar zorlayarak her seviyede yüz yüze eğitim, öğretimi devam ettirmektir. Hayat normal ritmine döndükçe salgının kimi alanlarda yol açtığı tahribata şahit ediyoruz. İngiltere'de benzin istasyonu, marketlerden yansıyan manzaralar salgının yol açtığı kırılma örneklerinden biridir. Aynı durum ABD ve Fransa'da geçerlidir." diye konuştu.

"Ülkemiz inşallah bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Tek üzüntümüz hayatın doğal akışı içinde yaşanan hadiselerin abartılması, istismar aracı haline dönüştürülmesidir." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstismar siyasetini son günlerde yurt meselesinde bir kez daha gördük. Geçtiğimiz yıl ve bu yılın başvuruların üst üste olması sebebiyle gelişen geçici yoğunluk kadrolu militanlar tarafından istismar edilmiştir. Devletimizin bu alandaki yatırımlarını gölgelemeye çalıştılar. Türkiye'de 730 bin kamu 300 bin özel sektörüyle toplamda 1 milyonun üzerinde yurt kapasitesi vardır. Halen süren yatırımlarla birkaç yıl içinde bu rakama 110 bin kapasite daha ilave edeceğiz. Yatak kapasitesini arttırmakla kalmadık, yurtlarımızın donanımını otel konforuna yükselttik. Pek çok şehrimizde yurtta kalmak için başvuran öğrencilerimizin neredeyse tamamının talebini karşıladık." (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir