• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Türkçe Twitter hesabı açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTOM), Türkçe Twitter hesabı açtığını, "A.B.D. Merkez Kuvvetler Komutanlığı Resmi Twitter hesabına hoş geldiniz" açıklamasıyla duyurdu. İlk paylaşımın 5 Ekim'de yapıldığı hesapta, "A.B.D. Merkez Kuvvetler Komutanlığı Resmi Twitter hesabına hoş geldiniz" ifadelerine yer verildi.

Bayram değil seyran değil!

Sonraki paylaşımda, A.B.D. Donanmasının çeşitli fotoğraflarına yer verildi. Hesaptan yapılan son paylaşımda ise, Amfibi nakliye iskelesi UUS Portland'ın merkez mayın karşı önlem gemilerinin arkasından Hürmüz Boğazı'nı geçtiği ana yer verildi. Paylaşımda, "Amfibi nakliye iskelesi USS Portland (LPD 27), merkez, mayın karşı önlem gemilerinin arkasından Hürmüz Boğazı'nı geçiyor, en soldaki USS Gladiator (MCM 11) ve soldan ikinci USS Sentry (MCM 3), 4 Ekim" denildi.

Gerginliğin artması mı bekleniyor?

İşgalci ABD’nin neden Türkçe Twitter hesabı açtığı merak konusu oldu. Yakın zamanda ABD Başkanı Joe Biden, “Türkiye’nin Suriye’de bulunması ABD çıkarlarına aykırı” açıklaması yapmıştı. Türkiye ile ABD arasında uzun süreden beridir gerginliğin olduğu aşikar, Türkiye’nin olası bir Suriye operasyonu gerginliği daha da arttıracaktır. Bununla birlikte Türkiye kamuoyunun ABD nefreti anketlere yansımış durumda. En düşman sıralamasında işgal rejimi ile ABD üst sıralarda yer alıyor.

Bu adımların devamı gelebilir

Gergin devam eden ilişkilerde kamuoyu diplomasisi çalışmalarına ağırlık vereceği anlaşılan ABD, gerginliğin tırmanması durumunda Türkiye’deki işbirlikçilerinin de desteğiyle kamu diplomasisi yapacak. İşe hem ucuz hem de işbirlikçisinin çok olduğu Twitter mecrasından başlayan ABD, bu adımları arttırabilir. Türkiye kamuoyunun ABD antipatisini yıkmak için siyasi parti ve STK’lar ile daha sıkı ilişkiler içerisine girebilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir