• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Instagram çöktü... Facebook'tan ilk açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya platformları Facebook, WhatsApp ve Instagram'da 4 Ekim akşamı yaklaşık 6 saatlik küresel bir hizmet kesintisi yaşanmıştı. Sayısız komplo teorisinin ortaya atıldığı sürecin sonunda, Facebook'tan yapılan açıklamada, olayın hatalı biçimde yapılan bir konfigürasyon değişikliğinden kaynakladığı vurgulanmıştı. 

Tam sorunlar çözüldü derken, bu akşam saatlerinde kullanıcılar yine Facebook'un bazı uygulamaları ve Instagram'a girememe sorunu ile karşı karşıya kaldı. 

Bir süreliğine Instagram'a girişlerde sıkıntı yaşandı. Kullanıcılar Instagram'a giremediklerini diğer sosyal medya mecralarında dile getirmeye başladı. 

Facebook'tan ilk açıklama

Bunun üzerine Facebook açıklama yaptı. Facebook, kesintinin farkında olduklarını, bir an önce işleri normale döndürmek için çalıştıklarını bildirdi: 

"Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

Bir süre devam eden kesintinin ardından Instagram'a erişim yeniden sağlandı. 

Facebook hisseleri büyük yara almıştı

4 Ekim'de meydana gelen 6 saatlik kesinti sonrası Facebook hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kaybetmişti. 

Öyle ki Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg,6,7 milyar dolarlık bir kayıpla en zengin iş insanları listesinden düşmüştü. 

Kaynak: TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri