• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Tunus'ta Nahda taraftarı televizyon kanalı kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus'un bağımsız medya düzenleme kurumu, 25 Temmuz'da aldığı kararlarla yetkiyi elinde toplayan Cumhurbaşkanı Kays Said'i eleştiren Nahda Hareketi taraftarı 'Zeytuna' kanalını kapattı.

Kanalın stüdyosuna yapılan polis baskını neticesinde tüm ekipmanlara el konuldu.

Reuters'a açıklama yapan Görsel-İşitsel İletişim Yüksek Kurumu Başkanı Nuri Lecmi, "(Kanal) Lisans olmadan yayın yapıyor. Bu yasa, yasanın dışına çıkan tüm televizyon istasyonları için geçerli olacak" ifadelerini kullandı.

Kanalın genel yayın yönetmeni Lütfi Tevati ise Lecmi'nin açıklamasına karşı çıkarak, hamlenin Said'in eylemleriyle akalı olduğunu savundu.

Tevati, kararın, son zamanlarda Cumhurbaşkanı'nın aldığı kararlarla ilgili dile getirdikleri görüşler ve temmuz ayından bu yana yaşananlara yönelik güçlü eleştiriler için cezalandırma niyeti taşıdığını kaydetti.

25 Temmuz'da Tunus Cumhurbaşkanı Said; Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Habernas

Bu haberler de ilginizi çekebilir