• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
El-Fetih HAMAS Liderlerini Bırakacağına Cezalandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuşan Duveyk, askeri mahkemenin Zeyn Şebbane, Bilal El-Muhtesib, Enes Rasras, Nidal El-Kavasimi ve Nebil El-Netişe`yi bir buçuk yıl hapis cezasına çarptırmasının Kahire`de imzalanan uzlaşı anlaşmasına aykırı olduğunu söyledi.

"Uzlaşıdan sonra bu isimler hakkında ağır hükümler verilmesini değil serbest bırakılmalarını bekliyorduk. Anlaşmanın imzalanmasından sonra onların mahkemeye sevkedilmeleri başlı başına uzlaşı anlaşmasını ortadan kaldırmaya yeter" diyen Duveyk, uzlaşı anlaşmasına aracılık eden Mısır`dan bu tür uygulamaları durdurmak için harekete geçmesini istedi.

Ramallah yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin tavrının bu şekilde devam etmesi halinde uzlaşı anlaşmasının bozulabileceğine işaret eden Duveyk, Arap Birliği`nden de verilen hapis cezalarının iptali ve tutukluların serbest bırakılması için Mahmud Abbas yönetimine baskı yapmasını talep etti.

Bu arada işgal zindanlarındaki İslami hareket esirleri de El-Halil`deki Koruyucu Güvenlik zindanındaki Hamaslı esirlere verilen haksız cezaları kınadı. Filistin üniversitelerindeki İslami hareket üyesi öğrenci grupları da Hamas Hareketi`nden uzlaşı konusundaki tavrını gözden geçirmesini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir