• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
HÜDAPAR Bağlar İlçe Başkanlığı yolları bozuk olan mezraları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Kırkkoyun Mahallesinin 7 mezrasından 5'inin yolları asfaltlanırken Ürkmez (Tendê) ve Hasanağa (Hesen Axa) mezralarının bağlantı yollarının yapılmaması tepkiye neden olmuştu.

Yıllardır yol sorunu yaşayan ve bir türlü seslerini duyuramayan Ürkmez ve Hasanağa mezralarını ziyaret eden HÜDAPAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren ve beraberindeki heyet, mezra sakinleriyle bir araya geldi.

Şikayetlere konu olan mezra yollarının gerçek manada kullanılamaz durumda olduğunu müşahede ettiklerini belirten Zeren, "HÜDAPAR Bağlar İlçe Başkanlığı olarak ilçemize bağlı daha önce köy statüsünde olan mahallelerimizi ziyaret etmekteyiz. Kırkkoyun Mahallesi 7 mezrası olan bir mahallemiz. Bu mezralardan 5'inin yolu iyi durumdayken Ürkmez ve Hasanağa mezralarının yolları kullanılamayacak haldedir." dedi.

"Mezra yollarının bu şekilde bırakılması içler acısı"

Zeren, "HÜDAPAR İlçe Başkanlığı olarak kendilerini ziyarete geldiğimizde bu sorunun dile getirilmesi hususunda öncülük yapmamızı istediler. Mezraya ulaşmak için kullandığımız yolun bozuk olduğunu müşahede ettik. Bu yolda araç kullanan sürücüler direksiyon hakimiyetini kaybediyorlar.” İfadelerini kullandı.

Ürkmez ve Hasanağa mezralarının yollarının bu şekilde bırakılmasının köy sakinlerini mağdur ettiğini söyleyen Zeren, "Nitekim Ürkmez Mezrasında yatalak olan hastamız var. Bu hastanın haftanın belli günlerinde araçla şehir merkezine gidip hastanede tedavisinin yapılması gerekiyor. Hasta ve hastanın yakınları bu yolları kullanırken büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar." şeklinde konuştu.

Yetkili makamlara çağrıda bulunan Zeren, "Hakikaten o da ayrı bir cefa veriyor hastamıza. Bu konuda yerel yönetimlerin iki mezramızın yol sorununa el atmasını istiyoruz. HÜDAPAR Bağlar İlçe Başkanlığı olarak bu işin takipçisi olacağız." diye belirtti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir