• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
ABD denizaltısı Pasifik'te bilinmeyen bir cisme çarptı: 11 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Pasifik Filosu'ndan yapılan açıklamada, 2 Ekim'de Seawolf sınıfı denizaltı USS Connecticut'un (SSN 22) Hint-Pasifik bölgesinde uluslararası sularda faaliyet gösterirken su altına iniş sırasında bir cisme çarptığı kaydedildi.

Açıklamada,"Denizaltı güvenli ve istikrarlı bir durumda. USS Connecticut'ın nükleer tahrik tesisi ve alanları etkilenmedi ve tamamen çalışır durumda. Denizaltının geri kalanına verilen hasarın boyutu değerlendiriliyor. ABD Donanması yardım talebinde bulunmadı. Olay araştırılacak" denildi." denildi.

Açıklamada ayrıca kazada "hayati tehlike arz eden bir yaralanma olmadığı" belirtildi.

ABD'li bir savunma yetkilisi, US Naval Institute (USNI) News'e verdiği demeçte, olayda orta ila hafif yaralanmalarla yaklaşık 11 denizcinin yaralandığını söyledi.

ABD Pasifik Filosu çarpışmanın nerede meydana geldiğini açıklamadı, sadece denizaltının "Hint-Pasifik bölgesindeki uluslararası sularda çalıştığını" söyledi.

Navy Times'ın bildirdiğine göre, gemi deniz yüzeyinden ilerlemek zorunda kaldı.

USNI News, Connecticut'ın ABD Donanması'nın Seawolf sınıfı denizaltılarından biri olduğunu ve onu ABD Donanmasının en yetenekli ve hassas saldırı denizaltılarından biri olarak nitelendirdiğini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir