• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Kemalistler Kur'an kursundan rahatsız oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Edirne'de Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında 4-6 yaşa arasındaki çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretilmesi için protokol imzalandı. Bu kapsamda velilere form gönderilirken çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenmesini hazmedemeyen Kemalist bir güruh, "çocuklara ahireti değil bu dünyayı öğretin" açıklaması yaptı.

Çocuklara ahireti değil 'dünyayı' öğretin

Ailelere gönderilen formda Ancak bu durum Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği'ni rahatsız etti. TÖS ve ADD Edirne Temsilcisi Celil Özcan, yaptığı açıklamada skandal ifadelere yer verdi. 

İşte o skandal ifadelerin yer aldığı açıklama:

"4-6 yaşındaki küçücük çocuklara öncelikle, ortalama daha 70 yıl kadar yaşayacağı “bu dünya” ile ilgili değerler öğretilmelidir.  4-6 yaşındaki çocuklara, öteki dünya ile ilgili kurs vermek, dini eğitime hizmet değildir. Bu durum küçücük çocukların sadece korkularını büyütmeye hizmet etmektedir. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) olarak soruyoruz. Sübyan kurslarındaki öteki dünya kavramları ile, 4-6 yaşındaki küçücük çocuklan korkutarak Milli Eğitimin hangi amacı gerçekleşecektir? Küçücük çocukları korkutmak “Milli” eğitime hangi faydayı sağlayacaktır? Okullara imam göndermenin anlamı yoktur. İmamların görev yeri camilerdir."

Özcan, ayrıca okullarda 'öğrenci andı'nın da okutulması gerektiğini savundu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir