• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Eşin: Yahudilerin hedefi başkenti Kudüs olan bir siyonist devlet kurmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü Başkanı Mehmet Eşin, siyonistlerin Mescid-i Aksa ile ilgili yeni kararını İLKHA muhabirine değerlendirdi.

"Siyonist mahkemenin kararı yok hükmündedir"

Yahudilerin asıl hedefinin başkenti Kudüs olan siyonist bir devlet kurmak olduğunu vurgulayan Eşin, Mescid- Aksa'sız bir Kudüs'ün önemi yoktur. Dolayısıyla Mescid-i Aksa'yı işgal edip yıktıktan sonra yerine bir Yahudi Sinegog kurmak istiyorlar. Siyonist mahkeme, Yahudilerin Mescid-i Aksa'da sessizce ibadet yapabileceklerine karar verdi. Zaten siyonist rejimin kendisi işgalcidir. Sözde mahkemeleri, askerleri, polisleri ve tüm kurumlarıyla bir işgal rejimidir. Mescid-i Aksa'nın statüsü uluslararası anlaşmalarla bellidir. Siyonist mahkemenin kararı yok hükmündedir. Bu tür kararlarla Müslümanlar nezdinde bunu adım adım normalleştirerek bir oldubitti ile Mescid-i Aksa'yı işgal edip Müslümanların girişini engellemek istiyorlar." diye konuştu.

"Kudüs toprakları özgürleşecek ve o topraklarda özgür bir Filistin kurulacaktır"

Eşin, "Tüm Müslümanlar, direniş hareketleri, Hamas, Şeyh İkrime Sabri ve diğer direniş grupları karara en yüksek düzeyde tepkilerini gösterdiler. Bu kararın yok hükmünde olduğunu ve Mescid-i Aksa'ya saldırıların devam etmesi halinde karşılığının olacağını da ifade ettiler. İnşallah planları tutmaz ve amaçlarına hiçbir zaman ulaşamazlar. Son dönemde Gazze'ye yapılan saldırılarda 'Seyful Kudüs' harekâtıyla Kudüs ve Mescid-i Aksa davası merkeze oturmuştur. İnşallah siyonistlerin planları akim kalacak, Kudüs toprakları özgürleşecek ve o topraklarda özgür bir Filistin kurulacaktır." şeklinde konuştu.

"Müslümanların Kudüs etrafında birleşmesi halinde siyonist rejimin hükmü kalmayacaktır"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın sadece saldırıya uğradığında değil her zaman gündemde olması gerektiğini vurgulayan Eşin, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak paydasıdır ve sürekli gündemde kalmalıdır. Bunun için de Müslümanlar arasında bir birliğin oluşması gerekmektedir. Şu anda siyonist rejim güçlü olduğu için değil Müslümanların dağınık olmasından, dışarıya harcamaları gereken enerjiyi içeride birbirleriyle harcamalarından dolayı bu pervasızlığı gösterme cesareti bulabiliyor. Uzun sürse de inşallah Müslümanlar arasında birliktelik olacaktır. Müslümanlar Kudüs davası etrafında birleşecek, birleştiğinde de orada siyonist rejimin kalması, hüküm sürmesi mümkün olmayacaktır." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir