• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, yaptığı açıklamada yaşanan iki büyük depremin ardından ilin ekonomisinin daha kısa sürede toparlanması için büyük bir birliktelik sağladıklarını belirtti.


Van'a gece uçuşlarının yapılması gerekliliğini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a aktardıklarını belirten Nadiroğlu, "Sabah saat 06.15'te Van Ferit Havalimanında kalkan uçakla giden bir işadamı mesai saatinin başlamasıyla birlikte Ankara'da iş takibine başlayabilir. Akşam saatlerine kadar işlerini takip eden tüccar ve sanayicimiz, saat 23.15'te yapılan gece uçuşu ile ertesi gün Van'daki işinin başına geçme olanağı buldu. Yapılan gece uçuşlarının iş dünyasının yıllardır beklediği bir karardı. Bu uçuşlar ilimizin gelişmesine ve ekonomisinin kalkınmasına da öncülük edecek. Başlatılan gece uçuşları sadece Van'ın değil, çevre illerin de ihtiyacını karşılamaya yönelik bir hizmettir" dedi.


Pist çevresindeki arazi yapısı nedeniyle C kategorisinde sınıflandırılan ve bu güne kadar sadece gündüz uçuşları düzenlenebilen Van Ferit Melen Havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından uyduya dayalı RNP AR sistemini kurmasıyla gece uçuş üssü oldu. (Murat Dalgın - İLKHA)