• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
Malatya'da gerçekleştirilen "ödüllü aşı" kampanyasında 25 bin kişi aşı yaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda 16-19 Ağustos tarihleri arasında, 17-44 yaş aralığındaki kişilere yönelik çekilişle belirlenecek ve kendilerine 44 tablet, 144 MOTAŞ kartı ile 244 Yeni Malatyaspor forması verileceği ödüllü 'Aşını ol' kampanyası düzenlenmişti.

Bu süreçte 2 doz aşısını yaptıran ve kurayla belirlenen vatandaşlara ödüllerinin takdimi için İl Sağlık Müdürlüğünde tören düzenlendi.

 

Vali Aydın Baruş, düzenlenen törende ödül kazanan vatandaşlara ödüllerini takdim etti.

Aşılama kampanyası çerçevesinde 16-19 Ağustos tarihleri arasında 15 bin kişinin birinci doz, 10 bin kişinin ise 2 doz aşı yaptırdığını kaydeden Baruş, ikinci doz aşısını yaptıran yaklaşık 10 bin kişi arasında kura çekimi yaptıklarını belirtti.

"Birinci aşısını yaptırdıktan sonra 40 gün geçmesine rağmen henüz ikinci aşısını yaptırmayan 30 bin kişi var"

Malatya Valisi Aydın Baruş

Baruş, "Malatya'da birinci aşısını yaptırdıktan sonra 40 gün geçmesine rağmen henüz ikinci aşısını yaptırmayan 30 bin kişi var. Bu 30 bin kişiye de çağrıda bulunmak istiyorum. Aşının etkili olması için mutlaka ikinci aşılarını yaptırmaları gerekiyor. Çünkü birinci aşının koruyuculuğu az. Bu nedenle vatandaşlarımızın ikinci aşılarını yaptırmaları lazım. Sizlerin de bildiği gibi Coronavirus salgınında korunmanın yegâne yolu aşı yaptırma. En az 2 doz aşılarımızı bir an önce yaptırırsak hastaneye, yoğun bakıma düşmekten korunuyoruz. Çünkü doktorlarımızın verdiği bilgilere göre yoğun bakıma düşenler arasında aşılarını yaptırmayanların oranı çok yüksek. Dolayısıyla aşılarını yaptıranlar büyük ölçüde yoğun bakım şartlarından korunuyorlar ve hastalığı hafif atlatıyorlar. Bu noktada toplumun, çevremizin ve ailemizin sağlığını düşünmemiz lazım. Aşımızı yaptırmazsak sadece kendimize zarar vermiyoruz, kendi sağlığımızı riske atmıyoruz, aynı zamanda çevremizdeki insanların sağlığını da riske atıyoruz. Bu nedenle bunda biraz daha duyarlılık rica ediyorum." çağrısında bulundu.

"Özellikle son bir ayda Malatya'da vaka sayıları çok arttı"

Şu anda Malatya'da ikinci doz aşılamadaki oranın yüzde 67 civarında olduğunu belirten Baruş, "Aşılama oranında Malatya'nın çok daha güzel yerlerde olması gerekiyor. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Burada basın mensuplarına da ciddi görevler düşüyor. Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi noktasında çağrılarımızı tekrarlayarak yapalım. Biz vatandaşlarımıza gerekli duyurularımızı yapıyoruz. Ancak bu konuda bilinç düzeyi yetersiz olduğu noktasında duyumlarımız var. Özellikle son bir ayda Malatya'da vaka sayıları çok arttı. Vaka sayılarının artmasına bağlı olarak da yoğun bakımlarımızda, serviste yatan hasta, entübe hasta sayılarında artışlar oldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı arttı. Hala bu yoğunluk devam ediyor. Her ne kadar son günlerde yüzde 15'lik bir düşüş de olsa vaka sayılarında hastanemizde yatan hasta sayısında azalma yok. Yoğun bakımda yatan hasta sayısında da ciddi bir azalma yok. Ne olur bu aşılamaya önem verelim. Bu noktada düzenlediğimiz aşı kampanyasında toplumumuza örnek olarak aşılarını yaptıran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir