• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayseri'de "Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında tohum dağıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, proje hakkında yaptığı yazılı açıklamada şunları aktardı:

Proje kapsamında bin 820 alanda 2021 Ekim ayında ekilmek üzere 6 ilçemize, 36 bin 400 kilogram, bakanlığımız enstitülerinde geliştirilen sertifikalı 'Kırklar' çeşidi yulaf tohumunun dağıtımını bugün itibariyle yapıyoruz.

Yürüttükleri proje ile hem kaba yem açığının giderilmesi hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmasını hedeflediklerini dile getiren Şahin, "Tarla tarımı içerisinde yem bitkileri ekiliş alanının arttırılması ve birim alana olan verimi yükselterek hayvancılık işletmelerinin kaliteli kaba yem açığının giderilmesi ile ülke ekonomisine katkı sağlanması amacı ile yürütülen projemizin son kısmı olan bu çeşit çiftçilerimize ulaştırılmak üzere Sarız, Akkışla, Sarıoğlan, Özvatan, Felahiye ve Hacılar ilçelerimize gönderilmeye başlanmıştır." dedi.

Maliyetin sadece yüzde 25'inin çiftçiler tarafından karşılanacağını belirten Şahin, "Tohumluk maliyetinin yüzde 75'inin proje bütçesinden, yüzde 25'inin ise çiftçiler tarafından karşılandığı proje ile üreticilerimizin kaliteli tohumluğa daha az maliyetle ulaşması ve yüksek verim elde etmesi sağlanmaktadır. 2022'de de bölgemize adaptasyon sağlayacak ürünler ile yeni projelerimize devam edeceğiz. Dağıtımı yapılan bu tohumların ilçelerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir