• DOLAR 32.491
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2485.47
  • ...

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşe yazısında, “Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin sayısı arttıkça küçük esnaf tümüyle perişan olmayacak mı?” sorusunu yöneltti.

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, köşe yazısındaki ilgili yer şöyle:

“Öyle görünüyor ki ya enflasyonun gerçek nedenini anlayamadık ya da çözüm adına elimizden bir şey gelmediği için anlamamış gibi yapmayı tercih ediyoruz. Çok muhtemeldir ki ikinci olasılık geçerli.

Devam edelim sorulara...

- Daha birkaç hafta önce beş zincir marketi hedef tahtasına koyduk ve buralarda kameralar eşliğinde takım elbiseli, ciddi görünümlü insanlara büyük bir iş görüyor havasında fiyat denetimi yaptırdık. Varsayalım buralarda fahiş fiyat uygulanıyor, ayrıca varsayalım bu suç; peki sonuç? Galiba pek sonuç yok ki bir basamak sonraya geçtik.

- Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin sayısı bine çıkarılacak. Bu konuda o kadar çok soru oluşuyor ki insanın zihninde...

- Biz devasa işletmeleri bile özelleştirip devletin üretimden çıkması gerektiğini savunduktan yıllar sonra şimdi “büyük bakkalcılık” mı yapacağız?

- Peki yapalım; madem enflasyona çare olacak; niye sayıyı binle sınırlı tutuyoruz ki, 2 bin olsun, 3 bin olsun!

- Bu marketler ucuz satış yapacaklar, vatandaş nefes alacak. Hedef tahtasındaki marketlerden pek de ucuza satış yapmayan bu marketler şimdi bile zarar ediyor, sayı arttıkça zarar katlanmayacak mı?

- Zincir marketlere iki nedenle cephe alınmamış mıydı? Birinci iddia fahiş fiyat uyguladıkları, ikincisi küçük esnafı zor duruma düşürdükleriydi. Peki Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin sayısı arttıkça küçük esnaf tümüyle perişan olmayacak mı?”