• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Çocuğu dağa kaçırılan anne: "Selahattin Demirtaş katildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van'da, çocukları HDP/PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen aileler, 27 Şubat'tan bu yana iki haftada bir, İl Başkanlığı önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Sayıları 32'yi bulan aileler, her hafta olduğu gibi bu hafta da kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi.

Ellerinde pankartlar taşıyarak HDP/PKK aleyhine sloganlar atan aileler, HDP İl Başkanlığı önüne gelerek eylemlerini burada da sürdürdü.

İl Binasında çalınan yüksek sesli müziklere tepki gösteren aileler, parti binasına gelen partililere de tepki gösterdi. 

Yaklaşık 2 yıldır dağa kaçırılan evladı için mücadele veren Nazlı Sancar, 6-8  Ekim saldırılarının yıl dönümünde olduklarını hatırlatarak, Salahattin Demirtaş'ın  Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının katili olduğunu söyledi. 

"Biz anne değil miyiz?"

2012 yılında, 13 yaşındaki kızı Şeyma'nın elleri bağlanarak dağa kaçırıldığını belirten Sancar, kızının isteyerek gitmediğini, kaçırıldığını ve PKK'nin elinde rehin olduğunu ifade ederek, dağa kaçırılan çocuklara ilaç verip beyinlerinin yıkandığını dile getirdi.

Selahattin Demirtaş'ın annesinin "Oğlumun cezaevinde olmasından dolayı üzülüyorum" sözlerini hatırlatan Sancar, "Sen annesin biz değil miyiz? Selahattin Demirtaş'ı devletten istediğin gibi Nurettin Demirtaş'ı neden PKK'den istemiyorsun? Selahattin Demirtaş bir teröristtir. Çünkü çocukların katilidir" dedi.

Sancar, "6-8 Ekim olaylarında şehitler oldu, çocukları dağa götürdüler, Yasin Börü'yü şehit ettiler. Dün Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilmelerinin yıl dönümü idi. Çok üzüldük. Yasin de bir annenin kuzusuydu. Onun annesi de anneydi. Rabbim onun hakkını bırakmasın inşallah. Allah haklarımızı o olaylara sebep olanlarda bırakmasın. Onlar katildir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir