• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Zıngılyeni de `Lebbeyk Ya Resullallah!` Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir devam ediyor.

Haniye bağlı Zıngıleyni köyünde düzenlenen etkinlik yediden yetmişe tüm köy halkının katılımıyla gerçekleşti. Genci, ihtiyarı, kadını ve çocuğuyla mevlid alanına akın eden Zıngıleynililer ellerindeki tevhit bayrakları ile adeta biatlerini tazelediler.
 
Ahmet Yağmur Hocanın Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte okunun Mevlidi Şerifle Asrı Saadet iklimine yolculuk yapan köylüler kimi zaman ağladılar kimi zaman ise coştular.
 
Program sırasında Kürtçe bir konuşma yapan Molla Celal Bozdaş,Hz Peygamberin insanlığa kurtarıcı olarak geldiğini ifade ederek Hz Muhammedin(sav) hayatından kesitler aktardı.
 
Molla Kerbala Şanlı ise yaptığı konuşmada Hz. Bilal`in Hz. Peygambere olan bağlılığını anlattı. Hz Peygamberin vefatından sonra Hz Bilal`in Medine`nin sokaklarında dolaşamadığını bu nedenle Şam`a hicret ettiğini söyledi. Şanlı, " Bizlerde Hz Bilal gibi Resullulaha sevgi ve muhabbet beslemeliyiz." İfadelerini kullandı.
 
Etkinlik Şanlı Hocanın okuduğu dua ile son buldu. (Ahmet Akyıldırım-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir