• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 30 Haziran Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; ``Sinan`da Can Pazarı`
İzmir`den Muş`a cenaze için giden aracın lastiği Sinan köyü çıkışında patlaması sonucu meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybederken 6 kişi yaralandı.

"Mirac Gecesinde Camileri Doldurduk"
Batman`da Mirac kandili nedeniyle birçok cami dolup taştı. Akşam ezanıyla camilere akın eden vatandaşlar mübarek geceyi idrak ettiler.

Medya Gazetesi; " Otomobil Kavun Tezgâhına Çarptı 1 Ölü 6 Yaralı"
Bismil ilçesinde, bir otomobilin yol kenarındaki kavun tezgâhına çarpması sonucu tezgâhta kavun satan ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Hüseyin Öztekin öldü, 6 kişi yaralandı.

"Ürün Hasadı Başladı"
Batman Tarım İl Müdürü Abdullah Akın, tarım ve köy işleri bakanlığınca görevlendirilen elemanlar tarafından tarla kontrollerin yapıldığını bildirdi.

Pusula Gazetesi; " Kavun Satarken Canından Oldu"
Sinan köyü çıkışında yol kenarında kavun satan 15 yaşındaki Hüseyin Öztekin, lastiği patlayarak kontrolden çıkan aracın altında kalarak can verdi.

"Bombalar Patlamadan Bulundu"
Gençlik spor il müdürlüğüne hasta sonu düzenlenen ses bombalı saldırının üzerinden günler geçtikten sonra olay yerinde iki adet daha patlamamış ses bombası bulundu.

Doğuş Gazetesi; "Batman da Feci Kaza: 1 Ölü 6 Yaralı"
Batman-Diyarbakır karayolu Sinan köyü çıkışında trafik kazası meydana geldi. İzmir`den Muş`a taziye için giden aracın lastiği Sinan köyü çıkışında patlaması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

"Patlamamış İki Adet Bomba Bulundu"
Son zamanlarda Batman`da artan el yapımı ses bombası olayların ardı arakası kesilmezken, Batman Gençlik Spor Merkezine yönelik atılan bombalar arasında patlamayan iki adet el yapımı bomba bulundu.

Mezopotamya Gazetesi; " Otomobil Kavun Tezgâhına Girdi 1 Ölü 6 Yaralı"
İzmir`den Muş`a cenaze için giden aracın lastiği Sinan Köyü çıkışında patlaması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. 6 kişi yaralandı.

Batman Postası Gazetesi; "Ecel, Okul Harçlığını Kazanırken Yakaladı"
Batman Diyarbakır karayolunda bir otomobilin yol kenarındaki kavun tezgâhına çarpması sonucu, tezgâhta kavun satan ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki Hüseyin Öztekin öldü, 6 kişi yaralandı.

Batman Gazetesi; "Tarım İl Müdürlüğünden "Anız Yakma!" Uyarısı"
Batman Tarım İl Müdürlüğü, anız yakanlara idari para cezası uygulanacağını bildirdi. Batman Tarım İl Müdürü Abdullah Akın, hububat hasadından sonra kalan artıkların toprağa karışmasının verim ve toprak üzerine etkilerinin yapılan araştırmalarla belirlendiğini ifade ederek, şöyle konuştu: ``Ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de anız yakılması ile sap, saman ve organik maddenin yok edilmesi sonucu; toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesi bozulmaktadır. Buna bağlı olarak su ve rüzgâr erozyonu artmakta ve çok önemli kayıplar meydana gelmektedir.

Çağdaş Gazetesi; "Kavun Tezgâhında Can Pazarı!"
Sinan köyü mevkiindeki yol kenarında seyyar tezgâha çarpan özel oto dehşet saçtı. Kazada 14 yaşındaki Hüseyin Öztekin hayatını kaybederken, arkadaşlarını ise Allah korudu. Hızını alamayan ve iki tezgâhı dağıtan özel otodaki 4 kişi de ölümden döndü.

M. Sıddık Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir