• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarsus Müftülüğü`nden kutlu doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Tarsus Kapalı Spor Salonunda saat 14.00`te bir program düzenledi.


Açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, katılımcılara teşekkür ederek, haftanın önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Akbaba, "Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) doğumunu 1442. Sene-i devriyesinde `Hz. Peygamber ve İnsan Onuru` temasıyla kutladık" dedi.


Kadıköy Osman Ağa Camii İmam- Hatibi Hafız Yaşar Çuhadar ve Kocatepe Camii İmam- Hatibi Hafız Âdem Kemaneci`nin okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti davetliler tarafından huşu ile dinlendi.


Konferansa konuşmacı olarak davet edilen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hadis Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Evgin, Hz Peygamberin insana ve insan onuruna verdiği önemin yüceliğine dair tespitlerini dinleyicileri ile paylaştı.


Prof. Dr. Abdülkadir Evgin, "Yüce Allah, Peygamberimizi, öğrencilerini sınava hazırlayan bir öğretmen gibi göndermiş ve onları büyük sınava hazırlamakla görevlendirmişti. Görevi büyük ve bir o kadar da kutsaldı. Peygamberimiz her halükarda ashabı ile iç içe bir hayat yaşıyordu, asla kendisini toplumdan soyutlayarak ayrıcalık yapmıyordu. O` sürekli `Ben Allah`ın bir kuluyum` derdi. İşte bu söz bu gün için topluma şekil tayin edenler için derin manalar ifade etmektedir. Peygamberimiz etrafındaki kişilere son derce değer veren, genç yaşlı ve çocuk demeden hepsini aynı onur düzeyinde gören ve o ölçüde önemseyen bir kişiydi. `Cennet anaların ayakları altındadır` diyerek kadınının insan olması, her şeyden önce ana olması hasebi ile değerini hatırlattı. Bunun yanında `Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en iyi davrananızdır` diyerek erkeklerin nezdinde o toplumun yapısını göz önüne aldığımızda, toplumda hiçbir statüsü olmayan kadınlara da değer vermiştir. Yüce Rabbimiz hiç kimseyi onurluluk ve onursuzluk seçimi ile baş başa bırakmasın" dedi.


Yapılan konuşmalardan sonra, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen hediyelerle program sona erdi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir