• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Yusuf Kaplan: Katillerine güzellemeler yapılması bir başka cinayet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

2014 yılının Kurban batramında HDP Genel Merkezi ve onun Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla sokaklara inen Pkk/HDP'liler "her yeri Kobani'ye çevirmek" üzere, Müslüman Kürd halkına karşı büyük bir kıyıma girişti.

Ellerinde kurban eti, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını aşındıran gençler, linç edildi, sakallı insanlar, tesettürlü kadınlar hedef alındı, cami ve Kur'an kursları ateşe verilip yağmalandı. Yaşanan saldırıların en önemli merkezi ise Diyarbakır oldu.

Diyarbakır'da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş acımasızca katledildi. Bölgenin diğer illerinde de başta HÜDA PAR olmak üzere İslami kimlikli kişiler ve kurumlar hedef alındı.

6-8 Ekim süreci uzun sürdü ve bu zaman diliminde Bingöl'de Fethi Yalçın ile Cengiz Tiryaki de silahlı saldırı sonucu şehid oldu. Van'da Latif Şener, Kızıltepe'de Suriyeli Abdullah Muhammed Latif ve bacanağı Suudi Arabistan vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric Pkk'liler tarafından katledildi.

Sosyal medya kullanıcıları vahşetin 7. yıl dönümünde Yasin ve arkadaşlarını unutmadı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan yazar Yusuf Kaplan;

''Yasin Börü’ye ve arkadaşlarına yapılan vahşet, gözümün önüne gelince, çıldırasım geliyor! O ne hunharca şeydi öyle!
*
Bugün katillerine güzellemeler yapılıyor olması, bir başka cinayet!
*
Ruhsuz birileri unutturmaya çalışsalar da,
#YasinBörü ve #YasinleriUnutmadık Unutmayacağız!''  ifadelerini kullandı.

 

 

Ayasofya Camii eski imamı Mehmet Boynukalın ise , ''#YasinBörü Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgüz kurban eti dağıtırken şehit edildiler, mekanları cennet olsun, Allah zalimlere fırsat vermesin'' diyerek katliama tepkisini gösterdi. 

Yazar Mustafa Armağan 'Melek yüzlü civan' dediği Yasin Börü'yü,

''Kalbi iyilik için çarpan kuş

Altın tozlarını serpip fani toprağımıza
Ukbaya süzüldün hüzünlü kanatlarınla

Bize düşen evladım
Sana Fatihalar, Yasinler
Ailene sabırlar dilemek
Ve dahi
Katillerinin nefes alamayacağı bir ülke kurmaktır'' ifadeleriyle andı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir