• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Çamlıyayla`da Kutlu Doğum Sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Peygamber Sevdalıları Platformu, Çamlıyayla ilçesi Belediye Düğün Salonunda Kutlu Doğum düzenledi.


Etkinlik Kur`an-ı Kerin tilaveti ile başladı.


Açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Tarsus Sözcüsü Salih Demir, "Dünya düzenindeki tüm sıkıntıların kaynağı Peygamberimizi tanıyamamak ve anlayamamaktır. Dolayısı ile hayatın her alanında O`nu tanıtmak, anlatmak ve bu sevda ile kuşanmak gerekir. Peki, nedir bu Muhammedi Sevda? Muhammedi Sevda; ateşlere atılırken Allah`tan başkasından yardım istememektir. Mekke`nin kızgın çöllerinde davasında taviz vermeyen Bilal`in `Ehad Ehad` çığlığıdır" dedi.


Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İsa Emre, "Bu gün bizim bu perişanlığımız Peygamberimizi tanıyamamak ve anlayamamaktan geçiyor. En ufak bir sıkıntımızda Kur`an ve Sünnet yerine batıyı örnek alıyoruz. Batılaşmaya çalıştıkça, battık" ifadelerini kullandı.


İslam`ın anne-babaya verdiği değere değinen Emre, "Bakın Kur`an, `Anne ve babaya öf bile demeyin` diye emir veriyor. Resulullah (s.a.v) ise, `Annesi ve babası yanında yaşlanıp da cennete gidemeyenin burnu yerde sürtünsün` buyuruyor. Şuan ki durumumuza bir bakın. Her il ve ilçede yaşlılar için sözde huzur evi açmışlar. Neymiş, yaşlılarımız rahat etsin. Yaşlılarımızın tek rahat edeceği yer kendi evleridir, evlat sevgidir. Batı ne yapıyor, elden ayaktan düşeni sözde huzur evlerinde ölüme terk diyorlar ve biz de bu faydalıdır diye hemen alıp kendimize uyarlamışız. Aradaki uçuruma bakın. Bu buhrandan tek çıkış yolu, Kur`an-ı ve Sünneti hayatımıza hâkim kılmalıyız" şeklinde konuştu.


Etkinlikte Türkçe Mevlit okundu. Sanatçılar ve Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu ilahiler seslendirdi.


Etkinlik, okunan dua ile sona erdi.    (A. Hâkim Kurt -İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir