• DOLAR 32.504
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2486.718
  • ...
Şehid Öğretmen Abdulvahap Yersiz Hoca kabri başında yad edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mazıdağı'nın Yukarı Konak (Xanika Jor) köyünde 6 Ekim 1992 tarihinde öğretmenlik yaptığı okulda PKK tarafından kurşunlarla katledilen Abdulvahap Yersiz Hoca için anma programı düzenlendi.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Ekrem Açılan Hoca, Şehid Abdulvahap Yersiz’in hayatında kesitler sunarak, İslami mücadelesini anlattı.

Şehidlik makamının önemine vurgu yapan Açılan, "Tarihin sayfalarını çevirdiğimizde yakın tarihimizde Filistin, Çeçenya, Türkistan, Afganistan, Türkiye ve Kürdistan’da yolumuzu aydınlatan şehitlerimizin hepsine; kabri başında durduğumuz Şehid Abdulvahap Yersiz’e, burada kabri bulunan ve davaya rehberlik eden Şehid Selahaddin Ürük ve Şehid hatip ağabeyimize selam olsun. Allah onların şehadetlerini mübarek etsin." dedi.

"Şehid Abdulvahap ve arkadaşları bölgemizde İslam’a karşı dinsiz ideolojileri yayanlara karşı durdular"

Şehid Abdulvahap Yersiz'in, Musab Bin Umeyr gibi şehadet uğruna İslam sancağını elinden düşürmediğini vurgulayan Açılan, "İslam sancağının nöbetini şehitler devraldı. Bölgemizde 29 yıl önce bugün Xanika Jor (Yukarı Konak) köyünde, ahlakı gibi sesi ve kendisi güzel şehid Abdulvahap Hocamız, güya Kürdistanı kurtarmak adına yola çıkmış mürted örgüt mensupları tarafından şehid edildi. Şehid Abdulvahap ve arkadaşları bölgemizde insanları İslam’dan uzaklaştırıp, dinsiz bir ideolojiyi hakim kılmak isteyenlere karşı Musab bin Umeyr gibi direndiler, savaştılar ve İslam sancağını düşürmediler. İslam sancağını bizlere devrederek şehid oldular. Şehid Abdulvahap Hoca ve arkadaşları iman ağacını kanlarıyla sulayarak, halkımızı imansızlık ve dinsizliğe karşı korumak istediler. Bu durumu hazmedemeyen bu yapılar, Abdulvahap Hocalara tahammül edemeyip, onları şehid ettiler. Şehidler bizim için bir kayıp değil, kazançtır. Şehidlik kişiye verilen çok ama çok büyük bir mükafattır. Eğer bizde sonsuz bir hayat istiyorsak, bunun formülü şehid olmaktır." diye konuştu.

"Abdulvahap Yersiz Hoca İslam ve Kur’an davasının şehididir"

Şehid Abdulvahap Hoca’nın hayatından kesitler sunan Açılan, şunları söyledi:

"Gençliğinin baharında İslam ile tanışan Şehid Abdulvahap Hoca, öğrencilik yıllarından itibaren tüm gayretiyle İslam’a hizmet etmeye başladı. Mazıdağı’nın Musab’larından olan Şehid Abdulvahap Hoca, yakışıklı, güzel ahlaklı ve güzel sesiyle İslam’a hizmet ediyordu. Gidilmedik köy bırakmayan Şehid Abdulvahap, gelecek nesiller için bir ışıktı. Kendisi öğretmendi. Okul derslerinin yanı sıra öğrencilerine iman dersleri de veriyordu. Şehid Abdulvahap Hoca, aynı zamanda Mazıdağı’nda onlarca gençle İslam’i sohbetler yaparak onların hidayetlerine vesile olmuştur. Şehid hocamız gibi davası da çok güzeldi. O, çok güzel bir miras bizlere bıraktı. Onun bizlere bıraktığı davayı sürdüreceğimiz sözünü Şehid Abdulvahap Hoca ve arkadaşlarına veriyoruz. Abdulvahap Hoca, mürtedlerin korkak ve kalleşçe saldırısı sonucu şehid oldu. Şehid Abdulvahap Hoca, Hakk şehididir. İslam ve Kur’an davasının şehididir. Şehid Abdulvahap Hoca’nın kanıyla yerde Allah-u Ekber yazıldı. Bu Onun şehid olduğunun ispatıdır. Şehidler bizim için birer müjdedir, zaferdir. Şehidlerin döktükleri kanlar, Tevhid Bayrağının dalgalanması içindir." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir