• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Muhammed-i Sevda Köy Köy Dolaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl il koordinatörlüğü Bingöl`ün Çavuşlar köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi.


Sunuculuğunu Ömer Aşkın`ın yaptığı program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi Şerifin okunmasıyla devam eden etkinlikte Özlem Ajans sanatçılarından Hikmet Kıyançiçek, seslendirdiği ilahilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Programda yazar Cihan Bozaba ile İbrahim Dağılma birer konuşma yaptılar.


Bu dava kolay kolay bugüne gelmedi
İlk olarak Zazaca bir konuşma yapan Cihan Bozaba, Peygamber Efendimizin ümmetine olan düşkünlüğüne dikkat çekerak, "Efendimiz ümmetini çok seviyordu, sizler için yüreği yanıyordu. Eğer sizler bir sıkıntı ve meşakkat görürseniz bilin ki o yüce Peygamberin çok zoruna gider. O zor ve sıkıntılı Ahiret gününde herkes hatta bütün Peygamberler dahi kendi nefsinin derdine düşmüşken, Hz Muhammed (a.s) ise ümmetim, ümmetim diye yalvararak ümmetinin kurtuluşunun derdine giriyor. İşte biz böyle bir Peygamberin ümmetiyiz. Ey Müslüman kardeşlerim bizler Allaha ne kadar şükür yaparsak azdır. Peygamberimize de ne kadar salât ve selam edersek oda azdır. Allah`a şükürler olsun biz Müslüman`ız. Bu dava Kur`an davası, bu dava iman davasıdır ve kolay kolay bugüne gelmemiştir" dedi.


Kutlu doğum etkinliklerinin önem ve gerekliliğine değinen İbrahim Dağılma ise "Bizler her yerde ve her zaman Hz Muhammed`i (s.av) anlatacağız. Bize Resulullahı meydanlarda niye anlatıyorsunuz diyorlar. Peki, nerde anlatacağız? Hz Muhammed (s.a.v) kadar kıymeti olmayanları ve Allah katında değeri olmayanları yılın 365 gününde anıyorlarken biz Resulullahı niye anlatmayalım? O günün Mekke`sinde Panayırları gezerek İslam davasını anlatan Hz Muhammed, bugün yaşasaydı köy köy, il il gezecek sizlere davasını anlatacaktı" dedi.

Etkinlik yapılan duayla sona erdi. (Nihat Kanat - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir