• DOLAR 32.513
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2499.985
  • ...
AK Parti`nin de Kaseti Var İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu`na bilgi veren eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, dinlemelerle ilgili Emniyet, MİT ve jandarmayı işaret etti.

Eski Polis Müdürü Aslan`dan şok iddia: Baykal ve MHP`lilere yönelik kaset komplosunun içinde bazı Emniyet birimleri olmasaydı şimdiye aydınlanırdı

`Böcek Komisyonu` olarak bilinen TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu, Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan`ı dinledi. Aslan, "önleme dinlemeleri"nin 3 yıldır denetlenmediğini savundu.

ESKİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP`lilere yönelik kaset komplolarına da değinen Aslan şöyle devam etti: EMNİYET ve güvenlik kuruluşlarının bazı birimleri organizasyonun içinde olmasa bu olaylar şimdiye aydınlatılırdı. Tespiti kolaydır. Kameraya alınan evleri kapsayan baz istasyonları incelenir. Hiç konuşma yapmayan, sadece yüksek data gönderen GSM modülü bulunabilir.

"İktidar partisi dahil"

Arslan, "Görevdeki arkadaşlarınızdan bilgi alıyor musunuz, kimler hakkında kayıtlar var sorusuna, "Bu işin içindeki arkadaşların verdiği bilgiye göre her partiden isim var.Hatta iktidar partisi de dahil. Bir dosyada 348 kişi dinlenmiş, 18 kişi mahkemeye verilmiş. Bu 348 kişi içinde başka kimler var, neler dinlendi bilmiyorsunuz" yanıtını verdi.

Arslan, 2009 yılında Hrant Dink ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü ve bazı teşkilat mensuplarına açıkça bazı görevlilerin ihmali olduğu düşüncesini söylediğini anlatarak, bir süre sonra kendisine "Sen belirli kişileri rahatsız ediyorsun, telefonun önleme dinlemesi bahanesiyle dinlenir" denildiğini ileri sürdü. Arslan, 3 ay sonra da bir operasyona monte edilip tutuklandığını iddia etti.

Alpay`ın, "Size kim söyledi" sorusu üzerine Arslan, "Emniyet teşkilatında istihbarat biriminde çalışan, benim eski yetiştirdiğim personel" dedi.

Bu arada CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da Arslan`a, `Sizin Balıkesir`deki müdürlüğünüz döneminde az dayak yemedim. Zaman zaman sizinle karşı karşıya geldik yurtlarda. Size bazen `faşist`, bazen `komünist` dediler. Ama dürüstlüğünüzü her zaman arkadaşlarımız belirtmiştir` diye konuştu.

`BEN ÇÖZERİM`

Emin Aslan`ın konuşması sırasında Komisyon Başkanı Zeyid Aslan da toplantıya katıldı. Emin Aslan`ın "Emniyet içindeki yapı"ya işaret etmesi üzerine Zeyid Aslan, "Benim dönemim ak pak, sonrakiler kirli diyorsunuz" sözleriyle araya girdi.

Emin Aslan da o döneme ait bir ses kaydının yayımlanmadığı yanıtını verdi. Kendi de kaset mağduru olan Eski MHP`li Bağımsız vekil İhsan Barutçu`nun "Ben çözerim diyor musunuz?" sorusuna Aslan, "Evet çözerim" yanıtını verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir